Lokalt 2015                                                    
                         Arkiv Lokal 2014       Tilbage til arkivmenu

          Nyt tilbud til seksuelt misbrugte!

 04/06/15

Center for seksuelt misbrugte i Odense, der et veletableret rådgivningstilbud, som drives i et samarbejde mellem professionelle socialarbejdere og frivillige rådgivere – har oprettet en ny erfaringsbaseret telefonrådgivning hvor de der tager telefonen er brugere - altså kvinder og mænd, der selv har været udsat for seksuelle overgreb, og derfor kender konsekvenserne og følgevirkningerne på egen krop.
Tlf. nr. 72 40 66 43 er indtil videre åbent mandag i lige uger kl. 18.30-20.30.
 


          Havnekulturfestival trods regn og rusk!

 04/06/15

Odense Havnekulturfestival var i år plaget af byggerod og ustadigt dansk sommervejr. Men da både en 25000 odenseanere og en lille håndfuld hårdt prøvede lokal-tv fotografer trodsese regn og rusk, så kan vi mod alle odds præsentere en slags billedreportage fra den 10ende havnekulturfestival på Odense Havn.
 


 

 


 02/06/15

Byens Bro – en 40 meter høj og 135 meter lang sti bro for gående og cyklister – er åbnet med musik, dans og en mindre folkevandring. Byens Bro forbinder Odense Centrum ved Rytmeposten på Østre Stationsvej med Havnen ved det nye VUC i Lerches gade.


 02/06/15

Kulturrådmand Jane Jegind iførte sig hjelm og andet sikkerhedsudstyr da hun skulle foretage det første spadestik til et længe ventet Havnebad på Odense Havn. Havnebadet forventes klar i 2016.


          Hvem skal sikre de små børns rettigheder!

 01/06/15

Regeringens børnepolitiske udspil - den såkaldte børnepakke - vil for tredje gang i løbet af få år give kommunerne en ekstra pulje til daginstitutionsområdet. Men da vuggestue og børnehavebørn i modsætning til skolebørn ikke har nogen rettigheder i de offentlige pasningstilbud, så bliver de igen og igen udsat når der skal spares ude i kommunerne.
Odense ser Rødt har mødt hhv. Børn & Unge rådkvinde Susanne Crawley og formanden for BUPL Fyn, Rikke Hunsdahl for at finde svar på om det er loaklpolitikkerne der skal tage ansvar eller om det er nødvendigt at Folketinget går ind og fastsætter nogle lovbestemte mnimumsnormeringer.
 


         Valgoptimisme hos Enhedslisten på Fyn

 31/05/15

Der var godt humør, balloner og optimisme da aktivister fra Enhedslisten var samlet for at planlægge valgkampen i Odense og på Fyn.
Enhedslisten fik et godt valg sidste gang – og hvis meningsmålingerne holder, så vil valget den 18.juni blive det bedste i partiets historie.
Rune Lund der sad i Folketinget for Enhedslisten fra 2005 -7 er igen opstillet på Fyn – og med gode chancer for at blive valgt ind sammen med Pernille Skipper efter en folketingsperiode hvor Enhedslisten med skiftende succes har været støtteparti for en socialdemokratisk ledet regering.
 


         Selfies med Helle i Odense!

 31/05/15

Det var med at finde sin plads imellem alle de mange af tidens nye fotografer, der skulle forevige sig selv og Statsminster Helle Thorning-Schmidt som var taget ud i landet for at møde folket - og så selvfølgelig pressen, der så til sidst blev tildelt spørgetid i en nøje hirakisk rækkefølge, hvor det tidligere monopol TV, DR kom først og vores helt lokale lokal-tv til sidst.
 


         Nydanskere skal også bruge deres demokratiske ret og pligt

 29/05/15

Indvandrere der bor i Danmark er dårlige til at bruge deres demokratiske ret til at stemme, når der er valg til Folketing, Byråd og Regionsråd. F.eks. så viser tal fra kommunalvalget i 2009 at den samlede stemmeprocent var 68 men at kun 47% af første generations indvandrere valgte at bruge deres stemmeret og nok så bekymrende at tallet var endnu lavere blandt 2. generation hvor kun 36% fandt vejen til en stemmeboks. Så derfor vil 2 folketingskandidater, Abir Al-kalemji fra de Radikale og Reza Javid fra Enhedslisten på tværs af partiskel opfordre andre nydanskere til at tage del i de demokratiske muligheder.
 


         Havnekulturfestival i Odense fylder 10 år

 27/05/15

Fredag 29. til søndag 31. maj kan alle der kommer forbi Odense Havn få sig en på opleveren. Odense Havnekulturfestival løber af stablen for 10. gang, med over 250 gratis events i løbet af 3 dage og med musiknavne som Oh Land og Niels Skousen. Vi har mødt en entusiastisk festivalarrangør Maria Friis.
Du kan se hele programmet her
 


         Minimumsnormeringer vil klæ' regeringens børnepakke!

 26/05/15

Lov bestemte minimumsnormeringer i vuggestuer, børnehaver og SFO’er vil klæde regeringens børnepolitiske udspil den såkaldte børnepakke – Vi har klippet fra det sidste års debat, hvor både BUPL og Forældrenes Landsorganisation har prøvet at overbevise Folketinget om at den offentlige pasning af vores børn ikke igen og igen skal udsættes for kommunale spareknive. Medvirkende bl.a. Julie Skovsby MF-S, Ulla Chamless EL og Dorthe Danboe, Forældrenes Landsorganisation.
 


         Frygt eller fornuft i terrorens tid!

 26/05/15

Hvordan skal de demokratiske samfund håndtere frygten og angsten for terror. SF på Fyn havde inviteret tidligere PET chef Hans Jørgen Bonnichsen og fhv. udenrigsminister Holger K. Nielsen til debat om hvorvidt de politiske automat reaktioner med flere penge og flere beføjelser til efterretningstjenester og politi er det rigtige svar på terroristernes udfordring af vores demokrati.
 


         Sceneskræk eller Mørkeræd

 20/05/15

Unge fynske kunst talenter præsenterer med støtte fra Kulturregion Fyn en forestilling hvor lyskunst, dans og ord, skal blive til en sanselig og involverende oplevelse på Odense Havnekulturfestival.
 


         Odenseanske Skolebestyrelser i oprør!

 14/05/15

Forældrene i odenseanske Skolebestyrelser har fået nok af flere års sparepolitik - og medio maj har 10 bestyrelser sagt nej til at godkende næste skoleårs budgetter. Baggrunden er at Odense er helt i bund, når det handler om at prioritere folkeskolen og at der målt i forhold til 2009 niveau er sparet en kvart milliard svarende til 25% mindre til undervisning af kommunens skolebørn.
 


         Dagpenge igen på den politiske dagsorden

 13/05/15

Dagpenge er igen kommet på den politiske dagsorden, da statsminister Helle Thorning Schmidt talte om en lettere genoptjeningsret i sin 1.maj tale – Odense ser Rødt har mødt a-kasseleder i 3F Odense, Johnny Eslykke der mener at et attraktivt dagpengesystem er en forudsætning for af fagbevægelsen og den dansk arbejdsmarkedsmodel kan overleve på længere sigt.
 


         Glade og dramatiske dage da Odense blev befriet efter 5 forbandede år!

 08/05/15

Det er 70 år siden Danmark blev befriet fra 5 års tysk besættelse under 2. verdenskrig. Odense ser Rødt var med da ofrene blev mindet i Ansgar Anlæg 4.maj – vi har fundet nogle klip fra en historisk byvandring med øjenvidneberetninger fra glade men også blodige befrielsesdage - talt med historiker Andreas Skov om hvilken betydning det havde at modstandsbevægelsen sejrede over samarbejdspolitikken – og mixet en montage, hvor nybegyndere i dansk besættelseshistorie kan være med fra start.
 


         Optimistisk 1.maj i Odense - trods alt !

 07/05/15

Selv om den 1.maj i Odense 2015 – blev holdt i skyggen af hårde år for arbejderbevægelsen, så var det også en dag præget af optimisme – selv om man kan se frem til et folketingsvalg – med en bagage fyldt med skuffelser over en socialdemokratisk ledet regering, der i september 2011 skulle lette velfærds Danmark for åget fra 10 års borgerlig blokpolitik med DF.
Odense ser Rødt var med til demonstration og talte bl.a. med folketingskandidater fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten.
 


         Danske Arbejdsgivere vejrer morgenluft - nu skal der trykkes ned af

 05/05/15

Først var det partiet Venstre, der i marts brugte store annoncer på at fortælle danskerne at det skal kunne betale sig at arbejde – ved at fremstille et manipulerende regnestykke, der fortalte at 2 samlevende kontanthjælpsmodtagere med 3 børn –kan få 454.250 kr. om året hvis man medregner diverse familiepolitiske ydelser.
En kampagne der i april blev fulgt op af et større socialpolitisk udspil fra Dansk Arbejdsgiverforening, der ønsker yderligere såkaldte reformer af en lang række sociale ydelser –
Især kontanthjælpen, førtidspensionen og sygedagpengene for at øge arbejdsudbuddet og skabe en – hvad de selv kalder en markant forskel mellem forsørgelsesordningerne og arbejdsmarkedets mindsteløn.
 


         Lokal-TV i 30 år

 05/05/15

Odense ser Rødt siger foreløbigt hjerteligt tak til alle jer, der med dans, taler, sange, musik og god stemning, var med til at gøre vores jubilæumsreception til en opløftende oplevelse vi vil huske i lang, lang tid - Vi vil senere kvitere med en længere foto serie og videoreportage som selvfølgelig kan ses her på siden og i et af vore tv-programmer på kanal Fynboen - Tak det var sgu en dejlig dag!

 

 


         HC Andersen Festivals 2015 - sæt kryds i kalenderen!

 29/04/15

En af de absolut største successeer i det odenseanske kulturliv i nyere tid – HC Andersen festivals har netop offentliggjort det omfattende program for 2015, hvor mere end 400 kulturelle events vil fylde Odense Centrum med liv og opløftet stemning i uge 34 – Odense ser Rødt var med til pressemødet.
 


         Vold mod Kvinder stadig et problem i 2015!

 28/04/15

Selv om kendskabet til omfanget af vold mod kvinder er behæftet med usikkerhed, så ved man at omkring 2/3 af tilfældene finder sted i parforhold – og fordi mange af de der lever i voldlige forhold er vokset op med at vold er en del af livet – så oplever de også på landets krisecentre at 1/3 af de kvinder, der ofte har taget et langt tilløb til at bryde ud et voldeligt forhold – vender tilbage til partneren.
Odense ser Rødt var med til debatmøde i Vollsmose Kulturhus, for at høre seniorforsker i folkesundhed Karin Helweg-Larsen - og Jacob Knudsen, leder af det kommunale Kvindekrisecenter i Odense – give deres bud på problemets omfang – og hvad der skal til for at hjælpe voldsramte kvinder.
 


         Flettekunst og Demokrati - et godt mix!

 22/04/15

Flettehåndværk og Demokrati er de vigtigste elementer når Odense Aftenskole sammen med DANIDA yder udviklingsbistand i det nordlige Uganda. Florence Angom der leder udviklingsprojektet UPENDO besøgte i april Odense og Danmark for at berette om hvordan den danske udviklingsbistand bliver brugt.
 


         Odense nægter stadig at rette fejlbehandling af Gensidig Forsørgerpligt!

 20/04/15

Enhedslisten har igen forgæves prøvet at overbevise de øvrige partier i det politiske udvalg for socialforvaltningen, om at følge Ankestyrelsens afgørelse om genbehandling af den gensidige forsørgerpligt for samlevende på kontanthjælp.
Men nu skal sagen i byrådssalen efter at beskæftigelse minister Henrik Dam Kristensen har bedt kommunerne om en redegørelse og påpeget at Ankestyrelsen er den højeste myndighed.
 


         Syddanske sexarbejdere lades i stikken!

 18/04/15

Hjælpecentret Pro Vest har siden starten af nullerne arbejdet med at opsøge og rådgive udenlandske kvindelige sexarbejdere, der lever en udsat tilværelse i region Syddanmark.
Men det er slut lige om lidt. Pro Vest der har base i Fredericia, har siden 2005 været en del af Folketingets Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel - og været finansieret af 4 årige Satspuljemidler.
Men i det nye udbud anbefaler Socialministeriet at der kun kan gives penge til opsøgende arbejde og bekæmpelse af menneskehandel i Hovedstaden, asylcentre og fængsler - men ikke i provinsen vest for Valby Bakke.
 


         Fritidsvejledning uden grænser!

 13/04/15

Ung Nord, Odense vil gerne ha' at alle børn og unge har en aktiv fritid. Derfor har de siden 2010 kørt projekt "Fritidsvejledning uden grænser", hvor de i samarbejde med de lokale folkeskoler og Børn - og Unge-forvaltningen har taget "foreningssvage" børn og familier i hånden og fulgt dem til fodbold, drama og andre fritidsinteresser indtil de kunne selv.
 


         Duet - dansk, finsk danseperformance hos Momentum!

 10/04/15

Skønhed og sanselighed er i fokus når 2 finske dansere sammen med 2 danske kunstnere - en komponist og en lysdesigner - undersøger hvordan mennesker kan leve sammen i en perfekt symbiose.
Duet kan opleves hos teater Momentum, Odense frem til og med 11.april 2015.
 


         


Alting skal nok ordne sig!

 10/04/15

Vollsmosepigen Irena Krasniqi der selv har haft en hård opvækst med sygdom og mobberi er kommet videre i livet ved at tænke positivt og være noget for andre. Nu har hun skrevet en sang til fordel for Sceleroseforeningen. Alting skal nok ordne sig kan ses og høres på Spotify.
 


         Odense Lyrik 2015 vol.1

 26/03/15

Arrangørerne af Odense Lyrikfestival leverede igen i år en kraftpræstation, da de for niende år i træk præsenterede mere end 30 udøvere af en smal men mangfoldig kunstart i dagene 7-15-marts.
 


         Lumsk og lugtfri Racisme?

 24/03/15

Er den danske racisme lumsk og usynlig - hvorfor føler mange flygtninge og indvandrere at de ikke kan være rigtige danskere - og hvad skal hvem gøre hvis Danmark skal leve op til sin egen selvopfattelse som et frisindet og tolerant samfund?
Det og meget andet blev diskuteret da netværket "Racismefri By - Odense for mangfoldighed" markerede FN internationale dag imod racisme, diskrimination og fremmedhad.
 


         Kan et tørklæde tale?

 23/03/15

Tørklædet har som et religiøst symbol der bæres af muslimske kvinder har med jævne mellemrum – især i 0’erne – været genstand for en ganske følelsesladet og til tider skinger debat – lige fra noget om hvorvidt det kan bæres hvis man er kassedame – om det kan gå an i offentlige stillinger – til ekstreme udtryk som DF,s Søren Krarup, der har sammenlignet det med nazistiske symboler - Men selv om tørklædet og tørklædedebatten ikke har fyldt meget de senere år – hvor den måske er blevet afløst af en debat om frikadeller eller ej i offentlige pasningstilbud – så kan tørklædet stadig bruges til at aktivere den evindelige ”dem og Os” debat der har hærget DK og Europa de sidste 10 – 15 år – en debat der hurtigt fik fart i Vollsmose Kulturhus en eftermiddag i marts.
 


         Kommunerne har sjusket med Gensidig Forsørgerpligt!

 23/03/15

Udover at have fået sin i forvejen beskedne indkomst reduceret pga. den nye kontanthjælpsreform, så har sekretær Lone Storm og hendes samlever Jesper sandsynligvis været udsat for en overfladisk og ikke korrekt sagsbehandling, da Odense Kommune skulle afgøre hvorvidt de skulle rammes af gensidig forsørgerpligt - og det vil Enhedslistens Byrådsmedlem, Ulla Chambless nu have rådet bod på – og sat det på som et punkt på det næste møde i det politiske udvalg for social – og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune.
 


         Zirkus Gebraucht – musikteater med Flow Performance!

 18/03/15

Entusiastiske elever fra HF uddannelsen Flow har selv iscenesat et stykke underholdende musikteater om en cirkustrup der er endt på en losseplads, kasseret af samfundet. Odense ser rødt var forbi en af prøverne og blev også lidt klogere på mulighederne for at tage en HF uddannelse imens man også blive bedre til at spille musik og teater.
 


         Undergrundens Stemmer

 17/03/15

Vi er med i Vollsmose kulturhus en fredag eftermiddag i marts.

For først gang i et par år kan kulturhuset præsentere lokal hip hop og rap musik under overskriften Undergrundens stemmer.

Alle de optrædende undergrundsstemmer er unge fra Vollsmose, der på et eller andet tidspunkt har været i kontakt med rapperen Asem Jomaa, der underviser og styrer et lokalt musikstudie på ungdomsskolen Ung Nord

Der har i flere år været et lokalt miljø omkring rap og hip hop musik i Vollsmose, hvor de unge har haft mulighed for at indspille egne numre og producere videoer til youtube og andre sociale medier.
 


          16/03/15

Arbejdsmarked på udsalg, var overskriften, da SF’eren Karsten Hønge havde inviteret til debat om hvorvidt den højt besungne arbejdsmarkedsmodel har en fremtid i en globaliseret verden hvor mangt og meget, der før har været produceret i Danmark og Europa - i dag fremstilles meget billigere i bl.a. Kina og resten af Asien - imens at billig udenlands arbejdskraft er rykket ind på danske arbejdspladser i Danmark.
Medvirkende: Dennis Kristensen, FOA - Henrik Dahl, folketingskandidat LA - Ib Haahr, erhvervsmand og Karsten Hønge, SF.
 


          11/03/15

En kold og regnvåd eftermiddag i marts tændes der op til varme, pizza og beboerfællesskab i en garagegård tæt på Påskeløkkens beboerhus i Odense C - To pædagogstuderende, Julie og Reto, har valgt at bruge et af deres praktikforløb i en boligsocial helhedsindsats, Risingplanen – i det multietniske boligområde omkring Risingskolen. Med sig har de har haft nogle ideer om beboerinddragelse, Urban Farming og sydlandske udendørs ler ovne.
 


          09/03/15

Ny Venstre kampagne vil gerne fortælle danskerne at det ikke kan betale sig at arbejde, fordi arbejdsløse på kontanthjælp kan få alt for meget i offentlige ydelser. Det prøver Venstre at anskueligegøre med et regnestykke hvor et arbejdsløst ægtepar med 3 børn får 454.250 kroner når der medregnes en række familiepolitiske ydelser som alle andre danskere også er berettiget til.
Usmageligt og manipulerende siger kritikkere fra bla.a. Socialrådgiverforeningen og Enhedslisten.
 


          05/03/15

Så er det igen 8.marts, Kvindernes internationale kampdag, hvor man kan tage temperaturen på ligestillingsdebatten. Odense ser Rødt har talt med journalist og forfatter Pia Fris Laneth, der for et par år siden skrev "Lily's Danmarkshistorie". En familiekrønike der også beskriver 4 generationers kvindekamp. En kamp for ligestilling, der ifølge Pia ikke er slut endnu.
 


          04/03/15

Danmarks største brand inden for den klassiske musik, komponisten Carl Nielsen ville fylde 150 i år. Musikchef ved Odense Symfoniorkester, Finn Schumarcker fortæller om hvorfor Carl Nielsen, der både var produktiv, alsidig og mangfoldig - absolut fortjener at blive fejret.
 


          28/02/15

Lever Danmark op til FN's erklæring om menneskerettigheder?
Udenrigsministeriet og institut for menneskerettigheder har i februar 2015 afviklet en række folkehøringer der skal danne grundlag for en rapport til FN, der hvert 4. år eksaminerer medlemslandene for at se om de efterlever de 30 artikler om demokratiske og sociale menneskerettigheder der blev vedtaget i 1948 da FN blev dannet i et forsøg på at skabe en bedre, frede lig mere retfærdig verden efter 2 verdenskriges rædsler.
 


          26/02/15

Terror, clearing mord og schalburgtage var nazisternes svar på den stigende modstand i de sidste år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45 – Nu i 70 året for befrielsen mindes nogle af ofrene, 4 unge odenseanske læger med en mindesten på Odense Universitetshospital.
Odense ser Rødt var med til indvielselsen og talte med historiker Therkel Stræde om baggrunden for drabene.
 


          24/02/15

NemID, E-mail og Facebook kan være noget af en udfordring for mange. MEN fortvivl ikke - for nu er der hjælp at hente på en ny IT-café, der drives af udviklingshæmmede fra Odense Værkstederne.
Det nye tilbud er åbent hver tirsdag på Munke Mose Plejecenter i Odense og alle er velkomne til kigge indenfor.
 


   24/02/15

Har venstrefløjen været for tilbageholdende i deres kritik af den religion, der fylder mere og mere i det danske samfund?
Det mener SF'eren Karsten Hønge, der inviterede til debatmøde med bl.a. forfatteren Kåre Bluitgen og socialarbejder Anna Rytter.
Odense ser Rødt var med for at finde ud af om venstrefløjen i misforstået solidaritet med etniske minioriteter holder igen med at sige lige ud, at religion er noget som fanden har skabt som magtens forlængede arm - og om den manglende religionskritik kaster potentielle vælgere i armene på Dansk Folkeparti.
 
 19/02/15

Flere tusind odenseanere gik en kold mandag aften i fakkeloptog gennem Odense Centrum, for at mindes ofrene for den første alvorlige terrorhandling i Danmark i nyere tid.
 
 19/02/15

Folketinget har oprettet et Frivilligråd og kommunerne har stort fokus på samarbejde med de frivillige organisationer i en tid hvor der er sparet hårdt og meget på de offentlige velfærdsydelser.
Hvor meget og hvordan skal det frivillige sociale arbejde være med til at løse velfærdsopgaver.
 
 13/02/15

Ca. 100 fynboer trodsede en lørdag eftermiddag vinterkulden i Odense Centrum, for at markere en afstand til de højreorienterede grupper, der med inspiration fra Tyskland har forsøgt at arrangere anti-muslimske manifestationer i flere danske byer.
Demonstrationen var arrangeret af et nyt initiativ "Racismefri By - Odense for mangfoldighed", der planlægger en ny demo, når det er FN-dag imod racisme og diskrimination lørdag d.21.marts.
 


  13/02/15

Bloddiamanter, børnesoldater og afrikanske hemmeligheder er væsentlige elementer, når Momentum præsenterer teaterdokumentar fra Sierra Leone i et direkte tv-show fra scenen i Ny Vestergade, Odense.
Odense ser Rødt var med til snigpremieren og fik en snak med instruktør Erik Pold.
 


  08/02/15

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors har åbnet et nyt aktivitetshus for børn og unge på Højstuptorvet i Bolbro.
Ideen er at de unge brugere selv skal være til at definere indholdet i tilbuddet - så vil de frivillige forsøge at skabe rammerne.
Odense ser Rødt var med til åbningen en torsdag i januar.
 


  04/02/15

15. januar åbnede Mediemuseet på Brandts i Odense deres nye udstilling, Marks of Metal - en udstilling der prøver at vise den visuelle side af metal musikken. Åbningen bød på koncert med det københavnske heavy band Solbrud og besøg af den belgiske tegner Christophe Szpajdel der i heavy verdenen går under betegnelsen Lord of Logos der har en del værker på udstillingen.
 


  03/02/15

Studerende på den fynske læreruddannelse, synes at det også kan være sundt og givende at prøve kræfter med kreative processer, som f.eks at skabe en musik teater forstilling.
Odense ser Rødt kom forbi til en af prøverne på forestillingen "Fra Ikea til Kærlighed", der spiller på Lærerseminariet i uge 6.
 


       02/02/15

Odense Kommune kørte en aften i januar sin nye civilsamffundsstrategi i pitstop - eller på mere almindeligt dansk - Kommunen vil gerne have et tættere samarbejde med de frivillige organisationer - om det så på bundlinjen handler om at de frivillige skal være med til at lappe huller i en spareramt velfærd, eller om der er større og mere ædle motiver bag - det har Odense ser Rødt talt med nogle frivillige ildsjæle og professor Bjarne Ibsen, SDU om.
 


   28/01/15

Vores "Odense min By" redaktion var med da Odense Zoo i weekenden slagtede og dissekerede løver og tapirer for et interesseret publikum.
 


  28/01/15

Odense Kommune vil gerne i dialog med borgerne - så derfor har de i januar oprettet et såkaldt velfærdseksperimentarie i Bolbro, hvor de med borgmesterbesøg, mobile bowlingbaner, pizza og fjernstyrede biler har lokket borgerne indenfor, så de kunne levere gode ideer til hvordan Bolbro kan blive et bedre sted at bo.
Odense ser Rødt kiggede indenfor en torsdag eftermiddag og fik en snak med bl.a. projektleder Annette Langhoff og beboer Signe Bøgh.
 


  26/01/15

Den fynske poetry slammer Lasse Nyholm Jensen blev 23.januar dansk mester i den særlige ordkunst at fremsige et stykke poesi på 3 minutter og 10 sekunder - Odense ser Rødt siger tillykke med et uddrag af redaktørens ynglingsslam fra dette års fynsmesterskab hos teater Momentum.
 


  26/01/15

Odense ser Rødt var med da Facebook gruppen "Behandl mig Ordentlig" udnævnte vikaren fra helvede, SF'eren Karsten Hønge til æresmedlem.
 


  26/01/15

27.januar for 70 år siden befriede den Røde Hær, nazisternes KZ-lejr
Auschwitz og åbnede op for et sort kapitel i Verdens historien - Odense ser Rødt mindes dagen med en dokumentar om odenseaneren Poul Nielsen, der kun var 18 år, da han i 1943 blev arresteret af Gestapo. Hans forbrydelse var at være i besiddelse af en forbudt bog, illegale blade og fotografier. Poul blev aldrig dømt ved en domstol. I stedet kom han på en længere rejse til KZ-Lager Sachenhausen nær Berlin.
 


  22/01/15

Efter flere års arbejde kan billedhugger Jens Galschiøt nu præsentere "Abrahams Børn" en kunstinstallation om religiøs fundamentalisme.
Odense ser Rødt var med til fernisering på kunstcenter Silkeborg Bad, hvor den kan ses frem til 19.april 2015.
 


  21/01/15

Depression der står WHO's liste over invaliderende sygdomme, er en hjernesygdomme der anslås at ramme hver 6. dansker på et eller andet tidspunkt i livet.
Den gode nyhed er at depression kan behandles, hvis man finder den rette kombination af medicin, terapi og støtte - den knap så gode nyhed er at depression, i lighed med andre psykiske lidelser er underprioriteret i det danske sundhedsvæsen.
Odense ser Rødt har mødt 2 aktive medlemmer af Depressionsforeningen og talt med speciallæge i psykiatri, Bodil Andersen.
 


  21/01/15

TV Odense min By har sammen med kunsthistorikeren Lise-Lotte Blom besøgt udstillingen "Nye billeder fra Iran" på Vollsmose Kulturhus og Bibliotek. I alt udstiller 40 iranske illustratorer en række farverige og sprudlende billeder, der alle er illustrationer i børnebøger.
Udstillingen kan ses i Vollsmose Kulturhus og Bibliotek, frem til onsdag d. 28. januar 2015.
 
 19/01/15

Selv om der er delte meninger om hvordan skattelettelser til erhvervslivet påvirker jobskabelsen, så vil et byrådsflertal i Odense Kommune igen forkæle det lokale erhvervsliv.
En ny aftale mellem Socialdemokraterne, SF og de borgerlige, Venstre, Konservative, DF og har valgt at sænke den såkaldte dækningsafgift med 4500 kroner, for hvert nyt job også løntilskud – og fleksjob, som en virksomhed kan dokumentere.
Den konservative Steen Møller er selvfølgelig begejstret, men Enhedslistens Brian Nielsen mener at en bevidstløs sænkning af erhvervslivets skatter ikke nødvendigvis giver flere jobs.
 


  19/01/15

Ni fynske poeter dystede om pumblikums gunst, da der skulle findes en ny mester i Poetry Slam. Odense ser Rødt var med i en stopfyldt foyer hos teater Momentum en fredag aften i januar, og nåede også at få en snak med Lasse Nyholm Jensen, der mere end én gang har prøvet det at blive fynsmester i denne særlige ordkunst hvor der er klare regler for hvad man ikke må i de 3minutter og 10 sekunder der er til at fremføre sin tekst.
 


  16/01/15

Stige Færge over Odense Kanal sejlede sin sidste tur kort før Nytår. Odense ser Rødt har besøgt det forladte færgeleje og talt med Stige borger Allan Milé, der sammen med andre lokale havde lagt mange kræfter i at færgedriften kunne fortsætte med nye grønne socelledrevne færger.
 


  13/01/15

Torsdag d. 8 januar blev årets vollsmoseborger 2014 kåret i Vollsmose Kulturhus.
Seks borgere var blevet indstillet for begrundelser - lige fra aktivt medborgerskab, frivilligt arbejde i foreninger og beboerhuse, til at være en god og hjælpsom nabo.
I år var det så en ung kvinde, Irena Krasniqi - der blev kåret som årets borger 2014 – bl.a. pga. hendes arbejde som frivillig borgerjournalist på Vollsmose Avisen, hendes engagement i en større indsamling til Kosova – og frivilligt arbejde i en fritidsklub.
Vi sigerTillykke!
 


  12/01/15

Der var både nytårshatte, champagne, god mad og dans til Kim Larsen Jam, da Odenses Ældre & Handicapforvaltning igen i år inviterede til nytårskur for damerne på byens plejehjem.
Odense ser Rødt var med til en festlig eftermiddag på Møllekroen i Agedrup.
 


  12/01/15

Statsministeren sagde i sin nytårstale at det kan betale sig at investere i vores børn og skabe de bedst mulige rammer i de kommunale pasningstilbud. Så nu har Enhedslisten fremsat et meget konkret forslag, som både pædagogernes og forældrenes organisationer har talt for i flere år – Folketinget skal vedtage nogle minimumsnormeringer for hvor mange børn der må være pr. voksen i hhv. vuggestuer, børnehaver og skolefritidsordninger.
Odense ser Rødt har talt med den socialdemokratiske familieordfører Julie Skovsby, Enhedslistens Ulla Chamless og Dorthe Boe Danbjørg fra Forældrenes Landsorganisation.
 
 07/01/15

En forsinket nytårs hilsen fra TV Odense min By kommer rundt om den brøkdel af kunsten og kulturlivet der ramte vores lokale discount-tv kamera i 2014.
 


  07/01/15

Kulturregion Fyn vil gerne finde unge kunstneriske talenter og give dem en hånd til at komme videre med noget de brænder for.
I 2014 var der fokus på rap, streetdance og musikvideoproduktion.
Odense ser Rødt har bl.a. mødt Vollsmosedrengene Razi og Ahmad, der har fået et rygstød fremad ved at ha' været på kultur camp med professionelle kunstnere som f.eks. musikeren Kristian UFO.
 


  06/01/15

Verdens måske korteste færgerute - Stige Færgen fra landsbyen Stige til Bogø på den anden side Odense Kanal er lukket og slukket efter mere end 200 års færgedrift.
Odense ser Rødt var med til de sidste vedmodige ture en grå eftermiddag kort før Nytår 2015.
 


  06/01/15

Odense ser Rødt rundede i 2014 også et Europaparlamentsvalg, Klimaforandringer, Madspild og en xtra milliard til bedre pasning af vores børn i de kommunale daginstitutioner.
 


 

                                                Arkiv Lokal 2014       Tilbage til arkivmenu