Lokalt 2014                                                    
                         Arkiv Lokal 2013       Tilbage til arkivmenu

 30/12/14

Odense ser Rødt ser tilbage på nogen af de vigtigste politiske temaer i Odense og omegn i 2014 - sådan set med røde øjne!
Bl.a. at kommunalt ansatte følte sig truet på deres ytringsfrihed - at der ikke kunne findes penge til at genoprette landets dårligste normeringer i byens daginstitutioner - at det ingen i 2014 handlede om dagpengeregler og dårlige vilkår for kontanthjælpsmodtagere imens der blev sat 100 millioner af til nye anlægsopgaver.
Programmet kan ses på kanal Fynboen mandag 23.00 - fredag 16.00 og lørdag 23.00. Du kan også tjekke seværdige programmer som Udsyn verden i Odense og TV Odense min By på Fynboen.
 
Odense ser Rødt ønsker alle seere og andre gode mennesker en fredelig Jul og et bedre Nyt år, hvor der kan blive tid til at tænke over det med kys og næstekærlighed.
Og husk lige at vi også kan ses i fjernsynet på kanal Fynboen i programmerne Udsyn,
TV Odense min By og så selvfølgelig Odense ser Rødt
 
 19/12/14

Seksuelle overgreb - incest, voldtægt, når nogen tvinger én til en seksuel handling man ikke ønsker at deltage i – kan påføre den krænkede alvorlige psykiske mén, der giver sig udslag i bl.a. angst, depression, spiseforstyrrelser og skizofreni. 

Odense ser rødt har besøgt Center for seksuelt misbrugte i Odense, der er en professionelt drevet forening, hvor en daglig leder og en socialrådgiver, sammen med et korps af frivillige tilbyder rådgivning og værested for seksuelt misbrugte.
 
 17/12/14

Lokal-TV stationen Odense ser Rødt har en drøm om at kunne tiltrække frivillige borgerjournalister der har lyst til at prøve kræfter med tv mediet. Journalist og fotograf Martin Ramsgaard gav kursisterne en introduktion til hvordan man bruger videokamera og mikrofon inden de over to dage skulle optage og redigere deres egne tv-indslag.
 
 15/12/14

Pelle Dragsted, der er politisk rådgiver for Enhedslisten, vil gerne punktere myterne om "nødvendig politik" når der gennemføres såkaldte reformer og gives skattelettelser for at skabe vækst og bevare velfærdssamfundet.
Odense ser Rødt var med til foredrag og debat, da Pelle Dragsted var i Svendborg i december.
 


  12/12/14

Lommeparker, mobile hellesteder, basketbaner og nye lyse byrum er en del af den områdefornyelse, som projektmagere fra By - og Kulturforvaltningen drømmer om skal være med til at gøre Østerbro, Odense til et godt sted at bo.
Odense ser Rødt har været en tur rundt i kvarteret sammen med projektleder Lene Lene Skouw og talt med beboer John Petersen, der været aktiv i nogle af projektets arbejdsgrupper.
 


  10/12/14

Ung Energis mission er at få unge mennesker på uddannelsesinstitutioner til at tage klimaforandringerne alvorligt og tænke over deres eget forbrug. Og til det ...formål har man kørt de fem fede i stilling.
De fem fede er Ung Energis 5 konkrete co2 spare tiltag som skal appellere til de unge i deres hverdag – Second-hand frem for Shopaholic, Kål frem for Kød, Fadøl frem for Flasker, Slukket frem for Strømspild og Festival frem for Fly - et forsøg på at gøre klimabevidsthed cool.
Odense ser Rødt var med da to af Ung Energis forandringsagenter talte med 1. Q på Odense Katedralskole.
Se mere
 


  08/12/14

Hvad betyder det at være stemplet og stå på regeringens Ghettoliste? - Beboere og boligsociale medarbejdere i Risingplanen, Odense er glade for at de nu er kommet af listen.
Odense ser Rødt har besøgt den boligsociale indsats i Påskeløkkekvarteret og så har vi også været forbi Vollsmose, der stadig står på Ghettolisten, der blev offentliggjort 1.december

 
 04/12/14

I 2013 gav de 8 største hjælpeorganisationer Julehjælp til 25.476 danske familier - det var en stigning i forhold til årene før - og igen i år regner man med at antallet vil stige nok engang.
Odense ser Rødt har talt med en fattigdomsforsker og besøgt de lokale afdelinger af Mødrehjælpen og Frelsens Hær, for at finde ud af om det er relevant at tale om fattigdom i det rige Danmark.
 03/12/14

EU har en målsætning om at optræde med en fælles udenrigspolitik ude i den store verden - men hvordan går det så når det handler om aktuelle og komplicerede konflikter, som i Ukraine, Syrien og Israel / Palæstina.

  02/12/14

Imens der bliver afholdt endnu et klimatopmøde - COP 20 i Peru - så fortsætter den globale opvarmning uden at de politiske ledere, tilsyneladende tager det alvorligt. Odense ser Rødt har mødt folketingskandidat Rune Lund, EL - der ikke tror at grøn teknologi alene kan klare kampen mod klmaforandringerne - vi bliver også nød til at se på vores forbrugsmønstre.


 02/12/14

Øko-entreprenør Steen Møller vil gerne give sit bidrag til kampen mod den globale opvarmning. Men han mener at det i virkeligheden handler om meget andet og mere end co2-reduktioner. Odense ser Rødt har besøgt ham i landsbyen Friland på Mols.
 29/11/14

Teater Momentum's julefrokost-teater kaster et kritisk, komisk blik på tidens mesterlige historiefortællere, livsstilseksperterne og ejendomsmæglerne når de inviterer indenfor til "Teater til Salg".
Odense ser Rødt var med til snigpremieren og fik en snak med instruktør Erik Pold, der også i denne forestilling har en holdning til kapitalismens markedsgørelse af stort set hvad som helst.

 
 25/11/14

Årets vinder af Odense Kommunes ildsjælepris blev den frivillige forening Odense Ældre-It, der tilbyder it-kurser for ældre – Odense ser Rødt har været med til net-cafe i Søhus og på hjemmebesøg med en it-ven.

 


  24/11/14

Vollsmose Kulturhus har lige nu en udstilling med Opgangshistorier fra en en forkætret og omstridt bydel der for det meste er kendt for vold, hærk og ghettodannelse.
Opgangshistorier lukker os ind bag betonfacaderne,og afslører at der også leves et helt almindeligt og stille liv selv om beboerne er kommet fra Libanon, København, Somalia, Kurdistan og Midtjylland.

 
 22/11/14

Det ser ud til at der igen i år vil blive sat rekord, når hjælpeorganisationer som Røde Kors, Frelsens Hær, m.fl. skal tage stillinger til ansøgninger om julehjælp til danske familier, der ikke har råd til at holde Jul. Odense ser Rødt har besøgt Røde Kors i Odense.

 
 19/11/14

Makers City Festival på Odense Havn, 15.november – var en dag hvor Ungdomshuset havde samlet en blanding af hobbyfolk, kunstnere, ingeniører og teknologi nørder, der præsenterede droner, robotter,3D printer, computerspil og quadricoptere - og så gik det ud på at man jo kan gøre det selv.

 
 18/11/14

En del af finanslovsaftalen mellem regeringen, SF og Enhedslisten giver en xtra milliard til at forbedre normeringerne i de kommunale børnepasningstilbud. Det kan i Odense udmøntes i 20-25 pædagogstillinger i 140 børnehuse, der i forvejen er hårdt ramt af mange års gentagne sparerunder.
Odense ser Rødt har talt med Lars Søgaard, BUPL og en nuværende og en forhenværende Børn & Unge Rådmand om hvorvidt den xtra pulje kan gøre en forskel.

 
 16/11/14

Dansk Folkeparti bryder sig ikke om at Danmark og Odense skal tage deres del af den største flygtningestrøm siden 2. verdenskrig - så derfor har de foreslået at der skal være vejledende Folkeafstemning om hvorvidt Odense skal tage sin andel af de flygtninge der søger asyl i Danmark.
Odense ser Rødt har talt med forslagsstilleren Pernille Bendix, DF og byrådsmedlemmerne Steen Møller, Konservative og Ulla Chambless, Enhedslisten.

 


  16/11/14

Da regeringens finanslovsaftale med SF og Enhedslisten afskaffede den gensidige forsørgerpligt for samlevende, der søger kontanthjælp, så gik Venstres Inger Støjberg i selvsving og fabrikerede et regnestykke, der skulle vise at det ikke kan betale sig at arbejde - medmindre man får et job til 35.000 om måneden.
Det er ganske enkelt ikke sandt - Odense ser Rødt har talt med Anne Jørgensen, formand Socialrådgiverforeningen i Syddanmark.

 


  12/11/14

1960erne var et særligt årti hvor der i den vestlige verden både var tøbrud og opbrud - især i den unge generation.
Det kan man få et indblik i hvis man besøger 1960erhistorier.dk og lytter til de mange personlige beretninger om dengang i 60erne.
Odense ser Rødt har talt med initiativtageren, storyteller Jens Peter Madsen, der selv oplevede 60erne som en øjenåbner.

 


  11/11/14

Det var velgørende på mere end én måde, da Dansk Folkehjælp og Lungepatientforeningen havde fået en gruppe modige seniorer til at træde ud på dansegulvet til et flot danseshow iscenesat af byens gamle danselærerinde Eva Rokkedal - Publikum var godt underholdt, danserne var glade og så gik entre indtægten til velgørende formål.

 


  10/11/14

Niaz Bayati - tidligere kurdisk partisan - fortæller om den lange seje proces, det har været at komme på den anden side af traumatiserende oplevelser med tortur, fængsel og flugt til et fremmed land. Det er TORSDAG 13.NOVEMBER hos traumeterapeut Colette Markus, Overgade 14, Odense.

 


  08/11/14

Videnskabsmændene i FN's klimapanel har nu for 5. gang siden 1990 afleveret en rapport om den globale opvarmning til Verdens politiske ledere - og den sidste rapport siger grundlæggende det samme som den første - at skal reducere udledningen af drivhusgasser markant inden klimaforandringerne kommer ud af kontrol. Odense ser Rødt har talt med det fynske folketingsmedlem Karsten Hønge om hvorfor de politiske ledere igen og igen tøver med at tage de nødvendige klima-politiske beslutninger.

 


  04/11/14

Depression er en hjernesygdom, som står på WHO's liste over invaliderende sygdomme. Hver 6. dansker rammes på et eller andet tidspunkt af depression - den gode nyhed er at depression kan behandles.
Odense ser Rødt har mødt Karen Margrete Nielsen, der er aktiv i Depressionsforeningen i Odense.

 


  03/11/14

Imens regeringen venter på en dagpenge-kommission, der måske først er færdig efter næste folketingsvalg, så er der snart 50.000 danske lønmodtagere, der i løbet af kun 2 år har mistet deres dagpengeret og i bedste fald blevet henvist til en forsørgelse på kontanthjælps-niveau.
Odense ser Rødt har mødt hhv. a-kasseleder Johnny Eslykke 3F Odense og fagforeningsformand Susan Bøg Nielsen FOA Sydfyn for at få nogen bud på hvordan dagpengesystemet kan blive til en tryg forsikringsordning.

 


  03/11/14

Da den odenseanske folkeskoleærer Erik Scmidt fik en tjenstelig advarsel for at have "negative holdninger og synspunkter" til de forandringer den nye skolereform ville få på Agedrup Skole, så følte mange af hans kolleger sig truet på deres ytringsfrihed - og lærergruppen Fynsk Forår iværksatte en underskriftsindsamling for at få advarslen trukket tilbage.
Underskrifterne blev afleveret til Børn & Ungerådkvinde Susanne Crawley Larsen onsdag eftermiddag - Odense ser Rødt var med for at finde ud af hvordan det står til med ytringsfriheden for de ansatte i Odense Kommune.

 


  28/10/14

En af mange frivillige events der bidrog til årets Knæk Cancer kampagne var en Gospel Koncert i Ansgar Kirke, Odense.
Initiativtagerne var den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, der sammen med lokale patientforeninger havde inviteret Nardus Koret og sangerinden Laura Kjærgaard med til en velgørende aften i en stopfyldt kirke.
Odense ser Rødt var med på sidelinien og fik en snak med nogen af initiativtagerne.

 


  26/10/14

Et nyt parti i dansk politik - Dukkepartiet - har været på Danmarks turne for at finde en egnet statsministerkandidat, der vil stille sig i spidsen for et opgør med politikerlede og dukkesnakkende politikere, der har mere travlt med at promovere sig selv end at tage deres demokratiske ansvar som folkevalgte alvorligt.
Dukkepartiet er kommet til verden på initiativ at Teater S/H og Teater Nordkraft.
Odense ser Rødt var med da Dukkepartiet ramte Odense.

 


  26/10/14

Hvordan skal de røde partier genvinde opbakning efter en skuffende regeringsperiode - kan Enhedslisten og SF få indflydelse på den sidste finanslov inden næste Folketingsvalg - og hvorfor er det Dansk Folkeparti, der er bedst til at opfange de mange der skuffede over den såkaldt røde regering.
Odense ser Rødt var med da Enhedslisten i Svendborg havde inviteret til konstruktiv debat med Folketingsmedlem Pernille Skipper og kandidaterne Frede Skaaning fra Socialdemokraterne og Rasmus Peter Henriksen fra SF.

 


  21/10/14

Dukkepartiet der i oktober er på landsturne for at finde en egnet statsminister kandidat, rammer Odense torsdag 23.oktober kl. 15.30-17.30 på Flakhaven.
Dukkepartiet har bl.a. foreslået at Lars Løkke kommer i praktik på en fiskefabrik, og så mener de at demokratiet mister sin potens, når den politiske substans reduceres til designerpolitik, som skabes af spindoktorer, meningsmålinger og fokusgrupper.

 


  14/10/14

Lyden af Fyn er et af mange projekter, der tager tilløb til at Danmarks største brand inden for klassisk musik ville ha' fyldt 150 år i 2015.
Det har inspireret den odenseanske musiker og komponist Erling Hjernø til at indsamle og fremføre fynske lyde, der skal danne grundlag for en ny Fynsk Symfoni, der skal opføres af Odense Symfoniorkester i 2015.
Odense ser Rødt mødte Erling Hjernø da han opførte et uddrag af projektet i et nyt kloakbassin under Munke Mose i Odense.

 


  13/10/14

Det skrå Teater i Odense vil gerne sige noget om livet på godt og ondt - hvad gør man når livet viser sig at være en løgn - hvordan forholder man sig til konsekvenserne af de dødes handlinger - og det udspiller sig selvfølgelig på en kirkegård - mere præcist Assistentens Kirkegård i Odense - efterårsferien 13-19 oktober.
Odense ser Rødt kom forbi til en prøve og fik en snak med instruktør Jeppe Sand og Siska Kristine Skov, der har skrevet en række nye smukke sange til "Kirkegården".

 
 12/10/14

12 timers arbejdsdag - 54 kroner i timen - betaling for ophold og transport. Det er hvad værftsvirksomheden Fayard tilbyder polske og rumænske arbejdere når de møder op på Lindø Industripark i Danmark 2014.
Odense ser Rødt var med da aktivister fra 3F Østfyn havde taget opstilling foran Lindø en tidlig torsdag morgen - og så har vi talt med tidligere værftsarbejder Otto Nielsen, der via facebookgruppen "begge sider af Lindø" har modtaget anonyme tips om de løn og arbejdsvilkår, der bydes udenlandske arbejdere indenfor på Lindø Industripark.

 
 12/10/14

Bedsteforældre for Asyl mener at Danmark vil få en mere anstændig asylpolitik, hvis man i dansk lovgivning - får indskrevet de rettigheder for børn, der er beskrevet i FN's børnekonvention.
Odense ser Rødt var med til debatmøde i Vollsmose Kulturhus, og talte med børnepsykiater, Bente Rich - journalist, Ulrik Dahlin og præst, Leif Bork Hansen, der alle har beskæftiget sig med asylbørn og deres familier i mange år.

 
 07/10/14

Hvordan skal vi forholde os til taberne i koncurrensestaten - det giver teater Momentum os muligheden for at føle på, når de spiller 3 tragikomiske fiaskomonologer på 3 forskellige locations i Odense Centrum - Fyns Stiftstidendes anmelder blev begejstret og gav 5 ud af 6 stjerner og Odense ser Rødts lokale discount-tv kamera fulgte med så godt det kunne til snigpremieren.

 
 07/10/14

Hvor bliver den borgerlige anstændighed og den kristne barmhjertighed af når vi ser på verdens flygtningestrømme?
Seniorhuset i Odense har åbnet en udstilling med Flygtningeskulpturer skabt af den odenseanske billedhugger Jens Galschiøt, der undres over hvordan de danske politikkere reagerer, når borgerkrigsramte flygtninge banker på døren og beder om asyl.

 
 07/10/14

By&Boligminister Carsten Hansen har været rundt i landet for at se på boligsociale helhedsindsatser i udsatte boligområder.
Virker det når man årligt bruger 200 millioner af lejernes egne penge til aktiviteter, der både skal være tryghedsskabende og få folk i uddannelse og beskæftigelse.
Odense ser Rødt var med da ministeren besøgte Risingplanen i Odense C

  02/10/14

Efter at de borgerlige fik erobret debatten om fattigdom med historierne om "Dovne Robert" og "Fattig Carina" så prøver initiativet "Bekæmp Fattigdom NU" at dreje den offentlig debat derhen, hvor man igen tager det alvorligt, at der findes fattige i et mere og mere skævt Danmark.
Odense ser Rødt var med til Fattigdomskonference i Svendborg, hvor også Folketingsmedlemmerne Anette Vilhelsen, SF og Finn Sørensen, EL deltog sammen med FOA's formand Dennis Kristensen.

 
 02/10/14

Orange sokker, humor og kendte folk skal være med til at sætte fokus på at depression er en alvor sygdom, der rent faktisk rammer hver 6. dansker og deres pårørende på et eller andet tidspunkt i livet.
Odense ser Rødt var med da Odense Symfoniorkester iførte sig orange sokker for at støtte op om kampagnen "Depressions Sucks" den 1. oktober.

 
 02/10/14

Så har Odense Kommune igen uddelt en Ildsjælpris til en forening, der yder et stykke vigtigt frivilligt socialt arbejde til byens borgere.
Odense ser Rødt var med til prisuddelingen - talte med nogle af de nominerede - og fik spurgt til om man stadig har den rigtige balance mellem frivilligt socialt arbejde og offentlige velfærdsydelser i en tid hvor kommuner som Odense prøver at inddrage flere og flere frivillige i løsning af velfærdsopgaver.

 
 30/09/14

Teater No Domain har produceret en enkel men stærk musikdramatisk beretning om et overgreb på en kvinde.
Manuskriptet til "jeg sværger at sige sandheden" er skrevet af skuespiller Brigitte Christensen, der er alene på scenen - fulgt af musik, komponeret og spillet af Nikola Diklic.
Odense ser Rødt var forbi til en prøve og snakkede med en begejstret instruktør Anders Nyborg.

 
 30/09/14

I maj måned fik den odenseanske folkeskolelærer Erik Schmidt en tjenestelig advarsel for at have en såkaldt "negativ holdning" til de forandringer en ny skoleleder ville indføre på Agedrup Skole.
Odense Lærerforening har i flere omgange bedt Børn & Unge Forvaltning om at trække advarslen tilbage, da de mener den er med til at krænke de offentligt ansattes ytringsfrihed.
Men da hverken den radikale rådkvinde Susanne Crawley Larsen, der hylder ytringsfriheden, når der skal holdes taler, eller forvaltningen har ønsket at annulere advarslen - ja så har den lokale lærerforening fået Danmarks lærerforening til at prøve sagen ved en domstol.
Odense ser Rødt har talt med lærerformand Anne Mette K. Jensen og mødt hovedpersonen Erik Schmidt, der giver sin version af en ubehagelig sag.

 


  24/09/14

EU’s klimakommissær Connie Hedegaard - der i september 2014 deltager i et klimatopmøde i New York, som noget af det sidste inden hun forlader posten, når der rokkeres om på kommissærposterne senere på året – har i 4 år kæmpet en hård kamp for at få klimaforandringer højt på den politiske dagsorden – både i EU og resten af Verden.

Odense ser Rødt interviewede Connie Hedegard tidligere på året, og vi har klippet en slags stadig optimistisk status - sådan set med EU kommissær øjne.

 


Spoken Word Odense 2014 - den lille i den store festival?
24/09/14
Simon fortællingerne - en god historie af Jens Peter
24/09/14
Hvordan er det at en lille festival i den store HC Andersen Festivals. Odense ser Rødt har talt med den leder af Spoken Word Festival, Betina Følleslev om det er okay at ha' sagt ja til at flytte en ellers succesfuld festival ind midt i en masse andre festivalaktiviteter i Odense i uge 34. Få pulsen ned og lyt til en god historie med refleksioner fra et levet liv. Oplev storyteller Jens Peter Madsen sammen med folkemusikeren Carl Erik Lundgaard i genopsætningen af forestillingen ”Simonfortællinger”.
Det er i U-Teater, Odense fredag 26.september kl.20

 22/09/14

Selv om Odense har de dårligste normeringer på børnepasning i DK - og selv om de odenseanske pædagoger havde udsendt et nødråb til byrådet forud for budgetforhandlinger - så blev de igen ignoreret, da byrådet besluttede at kaste 400 millioner efter diverse anlægsprojekter de næste 4 år.
Så nu sætter pædagogerne sin lid til at forslag om lovbestemte minimumsnormeringer - til hvor mange voksne der skal passe på børnene imens mor og far er på arbejde - bliver en del af den nye finanslovsaftale.
Odense ser rødt har mødt Lars Søgaard, BUPL Fyn og pædagog Rikke Engedal.
 21/09/14

Budgetforliget i Odense Byråd 18.september 2014 blev hurtigt kaldt historisk - både fordi
det for første gang i mange år ikke indeholdt nye direkte besparelser på kommunale velfærdsydelser -og fordi det for første gang i Anker Boyes 17 år som Borgmester
lykkes at samle et enigt byråd.

Odense ser Rødt var med på sidelinjen for at finde ud af hvorfor der i et ellers
optimistisk budget med 400 millioner til anlægsopgaver ikke også kunne findes
penge til genopretning på den basale velfærd.
 16/09/14

Efter flere års sparerunder, så ligger Odense Kommune i bunden, når man ser på normeringer i daginstitutionstilbud til børn.
Noger der harmonerer dårligt med de politiske intentioner om
"inkluderende fællesskaber i gode lærings -- og udviklings miljøer for vores børn". Så nu tillidsrepræsentanter fra byens daginstitutioner at råbe byrådet op med en opfordring til at gøre noget ved de dårlige normeringer, når der skal vedtages budget for 2015 og årene frem.
Odense ser Rødt har mødt tillidsrepræsentant Rikke Engedal og talt med byrådsmedlemmerne Olav Rabølle, Socialdemokraterne og Ulla Chambless, Enhedslisten.


Skolelærernes ytringsfrihed truet i Odense
16/09/14
Verdens Bedste Nyheder!
16/09/14
Lærerne i Odense Kommune føler sig truet på deres ytringsfrihed efter at skolelærer Erik Schmidt der har arbejdet på Agedrup Skole i mere end 30 år fik en tjenstlig advarsel af den nye skoleleder, for på et personalemøde at give udtryk for sine frustrationer over den nye folkeskolereform.
Erik Schmidts kolleger har nu startet en underskriftsindsamling for at få Odense Kommune til at trække advarslen tilbage.
En fredag morgen var en gruppe elever fra Nordfyns Folkehøjskole mødt op for at uddele aviser med den forførende overskrift "Verdens bedste nyheder" - Det er Danida i samarbejde med FN der vil formidle gode resultater fra udviklingslandene. 11/09/14

Frivilligcenter Odense, der en paraply for foreninger som yder frivilligt socialt arbejde og selvhjælpsgrupper, vil gerne sætte fokus på at det at leve sundt, er vigtigt for foreningernes målgruppe af borgere, som på en eller anden måde er ramt på livet.
Odense ser Rødt var med da, der blev afholdt sundhedsdage i september.

 
 09/09/14

Efter mange års sparerunder på de kommunale velfærdsydelser i Odense, er der igen plads til optimisme, Således har borgmesterforvaltningen og økonomiudvalget ikke lagt op til at spare yderligere, når byrådet sidst i september, skal forhandle om de kommende års budgetter.
Så nu synes Enhedslisten, at man skal bruge optimismen til at gå i gang med at genoprette nogen af de skader man forvoldt ved de senere års sparrerunder.
Odense ser Rødt har mødt byrådsmedlem Brian Nielsen og ældrerådmand Per Berga.

 


 


 09/09/14

Blok P der i 1966 blev opført af den danske kolonimagt midt i den grønlandske hovedstad Nuuk, var dengang Nordeuropas største boligblok - en dansk drøm om at urbanisere den grønlandske befolkning og trække dem ind i det 20. århundrede koste hvad det ville af personlige og sociale omkostninger.
Det Nordatlantiske Huss i Odense har frem til 27.oktober en kalejdoskopisk udstilling med film, fotos, murstykker og personlige vidnesbyrd om en i Grønland berømt og berygtet boligblok, der blev revet ned i 2012.
Odense ser Rødt har besøgt udstillingen og talt med Annette Lyberth fra det Nordatlantiske Hus.

 


 


 09/09/14

Midt i byggerodet, der hvor der lige om lidt skal være et stort multikulturhus, Odeon - har de odenseanske flettekunstnere Jette Mellgren og Jan Johansen, skabt grøn kunst med tilhørende lydbilleder fra bylivet.
Kan ses bag Koncerthuset ved siden af Carl Nielsen Museet.

 
 03/09/14

HC Andersen Festivals 2014, fyldte i uge 34 Odense Centrum med omkring 500 kulturelle og kunstneriske events - Noget for enhver smag i alle aldre.
Odense ser Rødt fulgte med så godt vi kunne, og har klippet en længere reportage hvor man også kan møde initiativtagerne, kulturaktørerne, publikum, en professor og en kulturredaktør.

 


  03/09/14

Teater Momentum i Odense har mange spændende gæstespil i september. Bl..a. Men & Mahler, der i 2013 fik en Reumert-pris som årets bedste danseforestilling.
Men & Mahler der er produceret af Granhøj Dans kan opleves hos Momentum 10-11. september.
Redaktøren der før har haft overraskende opløftende oplevelser når Granhøj har gæstet Odense anbefaler at man tager en chance, også selv om det der med med moderne dans ikke rigtig er noget.

 


Brugernes Bazar 2014
30/08/14
Godt nyt til socialt udsatte tænder!
30/08/14
Rådet for socialt udsatte afholdt igen for 11.gang Brugernes Bazar i Kongens have i Odense, hvor de udsattes brugerorganisationer og brugere fra hele landet samledes for at høre taler og musik, få en snak med de forskellige foreninger og samvær med ligesindede.
Årets tema var reformerne og deres konsekvenser for udsatte borgere og både et par folketingspolitikere og socialminister Manu Sareen lagde vejen forbi Odense på den solrige onsdag formiddag.
En mobil tandklinik og 30 frivillige tandlæger og tandplejere har sammen med Kirkens Korshær og Odense Kommune har siden 2011 tilbudt akut og gratis tandpleje til socialt udsatte borgere, der ellers aldrig ville komme i nærheden af et tandlægebor.
Nu er klinikken flyttet fra herberget i Benediktsgade til Varmestuen i Østergade, hvor man regner med at langt flere vil nyde godt af tilbuddet.
Odense ser rødt var med på flyttedagen, og fik leveret nogle gode argumenter for hvorfor det er en god ide.

Ikke flere lappeløsninger på dagpenge-problemet!
30/08/14
Slut med dagpengene!
30/08/14
LO Fyn har igen meldt sig ind i kampen for et bedre dagpengesystem. Formanden Helle Nielsen siger til Odense ser Rødt, at der ikke er brug for flere lappeløsninger. Vi kan ikke vente på en dagpengekommision, der først er færdig når 60.000 af vores medlemmer har mistet deres dagpengeret i 2015. Så derfor skal ændringer af optjeningsretten være en del af de kommende finanslovsforhandlinger, siger LO Fyn. Finn Hansen, ufaglært industriarbejder er efter 4 års arbejdsløshed faldet ud af dagpengesystemet.. Heldigvis ejer Finn ikke sit eget hjem eller en bil så han skulle være ret sikker på at kunne få kontanthjælp. Men han føler sig dårligt behandlet af et dagpengesystem der igennem de sidste fire år halede ham igennem den ene værdiløse aktivering efter den anden.

 25/08/14

Så er der igen international filmfestival i Odense. Mere end 90 danske og udenlandske kortfilm i det officielle konkurrenceprogram og meget mere i dagene 25-31.august.
Odense ser Rødt har mødt en begejstret festivalleder Birgitte Weinberger.


 21/08/14

Enhedslistens forslag om - at Odense skal finde en venskabsby i Palæstina, og invitere krigsramte børn og unge til byen, for at de kan opleve fred demokrati – fandt ikke megen støtte hos de øvrige partier, da det var på Byrådets dagsorden 20.august.
Odense ser Rødt har talt med byrådsmedlemmerne Brian Nielsen, Enhedslisten og Peter Rahbæk Juel, Socialdemokraterne.


 20/08/14

”48.000 danske lønmodtagere vil have mistet deres dagpengeret, når året er gået – det kan vi ikke bare se på uden at gøre noget” – sådan lyder det fra Tonni Hansen, næstformand SF og formand for 3F Sydfyn.
Odense ser Rødt har set på balladen om dagpengeproblemet og snakket med Tonni Hansen, der synes at de kommende finanslovsforhandlinger skal bruges til at justere den tidligere VK regerings såkaldte dagpengereform.


 19/08/14

Kulturmaskinen lover et forunderligt og foruroligende mix af musik, lys og billeder, når de præsenterer deres fortolkning af "den lille havfrue" i et magisk undervandsunivers i Farvergården, Odense.
Det er i HCA festivalsugen onsdag, torsdag og fredag kl.22.00.


 

HC Andersen Festivals 2014 klar, parat, start!
18/08/14
Pink People hærger igen de odenseanske gader!
18/08/14
I Universet har jeg hjemme – kosmisk dans i Mosen!
18/08/14
Så er HC Andersen Festivals 2014 sat i gang med op mod 500 kulturelle events i alle genrer for hver en smag en hel uge i Odense centrum!
Odense ser Rødt var med til åbningsshowet søndag eftermiddag, og fik en snak med festivaldirektør Peter Bøgholm om forventningerne til dette års festival.
Sidste års gadeteatersucces Pink People kan igen opleves i Odense Centrum, når de under HC Andersen festivals giver deres helt egen fortolkning af den gamle digters eventyr.
Odense ser Rødt var med til en prøve hos Teater Gyda og fik en snak med 2 af de lyserøde, Tina Kruse Andersen og Liselotte Krogager.
I en luftboble midt i Munke Mose, Odense kan man under HC Andersen Festivals opleve eventyrlig, kosmisk dans af dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co.
Odense ser Rødt var med til en prøve på det som Ingrid Kristensen, selv kalder sin hidtil største satsning.


 14/08/14

Hede augustdage i Odense 1943 med folkestrejke, sabotager og gadekampe, var stærkt medvirkende til at den danske regering senere på året opgav en dybt kompromitterende samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt.
Odense ser Rødt har mødt en række øjenvidner og tidligere modstandsfolk, der tog del i nogen af de vigtigste begivenheder i Odense, under den tyske besættelse af Danmark 1940-45

Kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen / Fyn hhv. lørdag 12.30 + søndag 16.00.


 


 14/08/14

540.000 tons spiseligt mad til en værdi af 8,4 milliarder danske kroner bliver årligt smidt ud til ingen verdens nytte. Et kedeligt faktum, der har fået 4 odenseanske studerende til at tage initiativ til et sundt, lækkert og gratis ædegilde med udsmidningstruede madvarer.
Odense ser Rødt var med da eventen blev afviklet i Ungdomshuset fredag d. 8.august 2014

 


 


 13/08/14

Spoken Word 2014 tyvstartede årets festival, da de lørdag sammen med tegnedrengene fra Byrumpolyfilla og et skriveværksted i Studiestuen satte ord på vores by i et vindblæst hjørne af Fisketorvet!


 12/08/14

Sig det med ORD - Fang mig med ORD, den odenseanske Spoken Word Festival er igen i 2014 klar med et lokkende program, hvor der fra 18-23.august præsenteres ordkunst i alle genrer.
Odense ser Rødt har snakket med festivalleder Betina Følleslev og klippet en billed og lydcollage fra de senere års festivaler i Odense.


 

 12/08/14

300 demonstranter gik fredag 8.august gennem Odense Centrum med et budskab om at Danmark og EU bør lægge pres på Israel, for at stoppe både blodsudgydelserne, men også den mangeårige økonomiske og militære blokade, der har gjort det tæt befolkede og ludfattige Gaza til verdens største "åbne" fængsel.
Odense ser Rødt var med til demonstrationen og talte bl.a. med folketingsmedlem Karsten Hønge, SF og en af arrangørerne Lene Junker fra Nej til Krig.


 

 07/08/14

Midt i den odenseanske sommervarme foreslår Enhedslistens byrådsmedlem Brian Nielsen at Odense Kommune skal tage stilling i den tilsyneladende uløselige storpolitiske konflikt mellem staten Israel og det Palæstinensiske Selvstyre.
Odense Kommune skal lave være med at købe varer fra Israel så længe at israelsk militær bomber civile i Gaza.


 

 

 06/08/14

Der kommer forhåbentlig til "at gå Odense i den" på den fede måde, når der i uge 34 igen er HC Andersen festivals i Odense Centrum.
TV Odense min By har været til pressemøde om den kommende festival, og klippet en længere reportage fra sidste års festivalsucces.


 

 06/08/14

Teatret Slotsgården præsenterer igen i år sommerteater på Odense Slot. Og man er godt underholdt når en gruppe unge skuespillere, iscenesat af instruktør Rasmus Ask, ny fortolker Molières "Den Gerrige" fra 1668.

Odense ser Rødt var med på en kigger og en griner, da der var snigpremiere -- og du kan se spilletidspunkter på www.teatretslotsgaarden.dk


 

 16/07/14

ca. 300 odenseanere var 11.juli på gaden for Fred i Gaza.
De fleste var borgere med palæstinensisk baggrund, der er trætte af at deres landsmænd i Gaza og Vestbredden igen og igen udsættes for overgreb af Israels overlegne militære magt uden at Verdenssamfundet, EU eller DK reagerer.


 

 16/07/14

Efter at der igen, igen i mange år er gået "Odense i den" når der er blevet snakket om at byen, skal finde vej ud sit image som en småkedelig provinsby, så ser det ud til at der endelig sker noget og mere til.
I 2013 var der premiere på en succesrig HC Andersen festival -- og den 28.juni blev Th. B. Triges Gade lukket så man kan komme i gang med at omdanne byens omstridte motorgade til en ny og levende bydel.
Odense ser Rødt har været med til gadefest, rodet lidt i arkiverne, giver et rids af forhistorien og ser frem mod det nye der kommer.


 

 16/07/14

Fortælleren Jens Peter Madsen har taget initiativ til en hjemmeside med videofortællinger fra dengang i 60erne.
www.1960erhistorier.dk rummer indtil videre historier af 11 fortællere - og som en slags annonce viser vi her en af Jens Peter Madsens egne fortællinger, om dengang han var med i det Ny Samfund i Thy-lejren.


 

 07/07/14

Nye arbejdstidsregler, inklusion af special krævende børn i normale klasser, en længere skoledag for både børn og voksne!
Der er masser af udfordringer når en ny folkeskolevirkelighed starter efter sommerferien 2014.
Odense ser Rødt har mødt 3 odenseanske folkelærere, der i forvejen har følt sig godt og grundigt kørt over efter lærerlockouten i 2013.


 

 02/07/14

Der var veteranbiler, dans, rally for børn og picnicstemning da Odense 28-29. juni fejrede lukningen af Odenses forkætrede motorgade Thomas B Thrigesgade.


 

 30/06/14

Der var gratis fadøl og politik alle vegne da det 4. årlige folkemøde på Bornholm blev skudt i gang d. 12. juni. Ca. 85.000 Politikere, organisations og foreningsfolk, samt en del "almindelige" mennesker var samlet i 4 dage for at snakke, lytte og "se giraffen" i Allinge.


 

 26/06/14

Richshaw-taxaer, Kunstbænke, Vollsmose-Rap, folkemusik fra Gambia, drømmekage, kaffe og tyrkiske frikadeller var bare nogen af ingridienserne, da beboerne i kvarteret omkring Risingskolen afholdt Fun Rising festival for at samle ind til en ny multilegeplads.
Odense ser Rødt var med hele dagen og fik en snak med bl.a. projektleder Dorte Laursen fra den boligsociale indsats Risingplanen, Jesper Melson fra bylivsorganisationen Giv Rum og så selvfølgelig nogle af beboerne.


 

 25/06/14

Billedhugger Jens Galschiøt, der er udlært som pladesmed i 1973, blev i 1985 selvstændig smykkesmed, og har siden 1993 brugt det meste af sin kunst til pladderhumanistiske happeningprojekter.
Da han i juni 2014 fyldte 60 år producerede Odense ser Rødt et 20 min. langt "live-interview" i samarbejde med Dacapo's Lone Thellesen.


 

 25/06/14

En række uddannelsesinstitutioner i Odense Nord - Rising Ungdomsskole, Syddansk Erhvervsskole, Risingskolen, Seden Skole, Odense Musikskole,Tiegten Erhverv og Odense Zoo - er gået sammen om at tilbyde valgfag til folkeskolens store klasser i en ny og mere autentisk ramme, hvor man samler valgfagsundervisning på hele dage, hvor eleverne også flytter sig uden klasselokalet.
Odense ser Rødt var med til en stor anlagt valgfagsmesse på Camp U.


 

 25/06/14

Griseavlerne - Hans Erik Jørgensen & Kirsten Rasmussen i Hårby -åbnede deres døre for publikum, da de økologiske svinebønder afholdt SOFARI den 25.maj 2014...
Odense ser Rødt sendte fotograf Thomas Petterson ud for at tjekke livsvilkårerne for de fynske økosvin.


 

 18/06/14

Odense Symfoniorkester vil gerne være hele byen orkester, så derfor tog de en torsdag eftermiddag på en Tour de Odense, til bl.a. Zoo, Rosengårdscentret, OUH og Musikbiblioteket, for at møde publikum i uvante scenerum ude i byen.
Odense ser Rødt var med på en kigger og en lytter.


 

 18/06/14

Søndag 15.juni 2014 blev der endelig efter 30 års snak frem og tilbage, åbnet en bro henover Odense Kanal.
Odense ser Rødt var med på sidelinien, da odenseanerne fejrede åbningen af Odins Bro - Tillykke.


 

 10/06/14

Havnekulturfestivalen i Odense satte igen i 2014 publikumsrekord, og nu vil arrangørerne gerne gøre det endnu bedre og endnu større næste år.
Odense ser Rødt var med på havnen i weekenden 30.maj - 1.juni og har talt med Karsten Damgaard fra Ungdomshuset, der har været med til at arrangere festival på Odense Havn siden 2005.


 

 10/06/14

De odenseansk flettekunstnere Jette Mellgren og Jan Johansen har endnu engang iværksat en seværdig udstilling af flettekunst og landart.
"Natur-lighed" der kan ses i Reventlowsparken, Lolland frem til 15juli er blevet til i samarbejde mellem kunstnere fra England, Spanien, Holland og Danmark.
Odense ser Rødt har fulgt skabelsen og var med til åbningen.


 

 04/06/14

Når man, som vi på redaktionen, ikke kun elsker kunst og kultur, men også politiske græsrødder der forholder sig til verdens uretfærdigheder, så er det svært at komme uden om billedhugger og happeningmager, Jens Galschiøt der fylder 60 år i denne uge.
Hvor Odense er bedre end sit rygte, når det handler om kulturliv, så er det straks sværere at få øje på politiske græsrødder af den slags der ønsker en mere retfærdig og humanistisk verden. Så derfor har vi i årenes løb fået produceret og udsendt en del reportager om Galschiøt's mange happeningprojekter -- og som en slags tillykke har vi samlet et par af slagsen, sammen med en lille film om en kjole.


 

 02/06/14

Billedhugger og samfundsdebattør Jens Galschiøt vil gerne have en diskussion hvorfor tusind år gamle bøger, stadig kan bruges og misbruges til at splitte mennesker og samfund op i "dem og os".
Derfor har han siden 2010 arbejdet på en stor skulpturinstallation "Fundamentalisme" der nu næsten er ved at være færdig til udstilling først i 2015.
Odense ser Rødt har fulgt projektet fra starten, og prøver i denne reportage at få fat i hvad det egentlig er Galschiøt vil med en diskussion om religion, som vi troede vi var kommet forbi her i Danmark.


 

 29/05/14

Odense har nu haft en Kulturmaskine midt i hjertet af Brands Klædefabrik i 5 år.
Odense ser Rødt var med til en afdæmpet fødselsdagsfest og fik en snak med maskinmester Peder Bach om hvordan det er gået efter at Kulturmaskinen skulle tage over da Badstuen blev lukket.


 

 27/05/14

Så er der igen Havnekulturfestival i Odense, Det er fredag, lørdag, søndag 30.maj - 1.juni.
Odense ser Rødt har mødt en af hovedkræfterne bag festivalen, Maria Friis for at høre hvorfor det er værd at tage ned på havnen i år.


 

 27/05/14

Kan man lege sig til at blive uddannelsesparat. Svaret er ja, hvis man tager det alvorligt nok - og det er tilfældet med et nyt initiativ fra Rising Ungdomsskole, der netop har åbnet en helt autentisk frisørsalon i ungdomsklubben Diamanten i Vollsmose.


 

 24/05/14

Da en gruppe unge fra det såkaldte udsatte boligområde Risingkvarteret i Odense, blev inviteret til workshop og EU valgmøde i forbindelse med Europabevægelsens projekt "Nye stemmer - andre øjne" opdagede de, at de også selv kunne tage initiativ til at invitere til politisk debat.
Odense ser Rødt var med da en række EP-kandidater mødte op i garagegården ved Påskeløkkens beboerhus en solvarm torsdag eftermiddag i maj.


 

 22/05/14

Danmark har siden 1993 haft en række forbehold til EU samarbejdet -- skal de forsætte eller afskaffes?
Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 22/05/14

Skal EU have en fælles udenrigspolitik, og hvordan går det egentligt når "udenrigsministeren" Catherine Ashton prøver at få de 28 medlemslande til at optræde med en stemme på den internationale scene?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 22/05/14

Skal EU være det internationale samfunds klimaførerhund?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 22/05/14

EU sætter fælles standarder for miljøregler og grænseværdier. skal man nationalt kunne hæve standarden - f.eks., når det handler om fødevarer?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 22/05/14

Er det okay at EU styrer de enkelte medlemslandes økonomiske politik, med noget der minder om borgerlig tysk sparepolitik?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 

 20/05/14

Frivilligcenter Odense, der er en paraplyorganisation for mere end 100 foreninger, der arbejder med frivilligt socialt arbejde har fået nye lokaler. Vi var med til åbningen og fik en snak med formand Hanne Syrak, om hvordan de frivillige håndterer den situation, at der i disse år er en meget større sammenblanding af de frivillige og offentlige velfærdsopgaver.


 

 19/05/14

Skal Danmark være en del af en fælles europæisk patentdomstol.
JA siger store dele af erhvervslivet, det gør livet meget nemmere for den enkelte virksomhed.
NEJ siger bla.a. Enhedslisten og Dansk Folkeparti - virksomhederne kan stadig søge ét europæisk patent, men Danmark mister suverænitet og retten til at sige nej til patenter på planter,gener og software.
Odense ser Rødt har produceret en debatdokumentar, hvor der hhv. er medvirkende fra det fynske erhvervsliv - Nej Maj kampagnen og en række Folketingsmedlemmer og EP-Kandidater.


 

 19/05/14

Hvad skal man stille op med det omfattende løntrykkeri, social dumping, der er en del af arbejdskraftens frie bevægelighed i EU?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 19/05/14

Landbrugsstøtten er den enkelte budgetpost, der fylder mest i EU.
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet om den skal afvikles, eller målrettes en mere miljø - og klima venlig økologisk produktion- eller???
Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 19/05/14

Hvor meget indflydelse skal Europa-parlamentet have og er EU overhovedet et demokratisk projekt.
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet. Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 14/05/14

Hvem skal man stemme på når der er valg til Europa Parlamentet 25.maj?

Måske kan du finde et slags svar på en ny hjemmeside www.hvanueu2014.dk

Hva’ Nu Eu 2014 er et interviewprojekt, hvor fynske kandidater til Europa Parlamentet svarer på vigtige spørgsmål om hvilken retning, der skal være i det europæiske samarbejde, og nok så vigtigt hvor meget Danmark og danskerne skal være en del af.

Spørgsmålene handler om alt lige fra miljø, landbrugsstøtte, social dumping, velfærdsturisme, demokrati, finanspagt og fælles udenrigspolitik og på www.hvanueu2014 kan man både se svarene råt for usødet og sammenklippet i en række tv-indslag, der også bliver vist i fjernsynet, Odense ser Rødt på kanal Fynboen eller FYN, hvis man får sit signal fra Yousee.

 


 

 12/05/14

Selv om det umiddelbart lyder fornuftigt at sige ja tak til en fælles europæisk patentdomstol, sådan at danske virksomheder fremover kan nøjes med at bruge tid og penge på én ansøgning om patent, så er der andre og gode argumenter imod.
Bla.a. at der vil blive åbnet for at såkaldte patenttrolde kan opkøbe patenter på software, der idag er i daglig brug på de fleste danske computere.
Odense ser Rødt har mødt Esben Hansen fra Nej i Maj kampagnen.


 

 12/05/14

Kan man finde frem til en solidarisk asylpolitik i EU?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet om man skal overlade problemet med de mange flygtninge, der krydser EU's grænse til de fattige sydeuropæiske medlemslande, der oplever det største pres - eller???
Svarene er en del af et større interviewprojekt, der kan ses på www.hvanueu2014.dk


 

 12/05/14

Bedsteforældre for Asyl har benyttet valgkampen frem mod Europa Parlamentsvalget, til at få nogle politiske bud på om det er muligt at få en fælles asylpolitik i EU.
I dag overlades fattige medlemslande som Grækenland, Bulgarien og Italien til alene at håndtere de mange tusind flygtninge, der krydser deres grænser med et håb om et tryggere liv indenfor i EU's forjættede land.
Odens ser Rødt var med til et debatmøde på Odense Centralbibliotek.


 

 08/05/14

Hvad er løsningen på den såkaldte Velfærdsturisme i EU?
Odense ser Rødt har spurgt de fynske kandidater til EU-Parlamentet om de nationale velfærdsydelser skal harmoniseres, eller om man skal afskaffe EU-borgerretten til ydelse i andre lande end hjemlandet - eller???


 

 08/05/14

I denne udgave handler det bl.a. om fælles patentdomstol - vi har tegnet et portræt af Folkebevægelsen mod EU - vi møder Connie, der prøver at leve et normalt liv på trods af en hjerneskade.


 

 06/05/14

Den 4. og 5. maj 1945 var både glade, men også blodige befrielsesdage efter fem forbandede år. Vi har været med på en historiks byvandring og mødt nogle af øjenvidnerne fra dengang.
En anden vigtig begivenhed i Odense under besættelsen var den omfattende Folkestrejke i august 43 - Historiens hus i Odense havde i anledning af 70 året en tankevækkende udstilling om dilemmaet "Samarbejde eller Modstand".
29. april var det Dansens Dag over hele verden og vi slutter med en lille discountreportage fra dansens dag i Odense.


 

 06/05/14

I denne udgave af Odense ser Rødt er der premiere på et nyt interviewprojekt HvaNuEU, hvor fynske kandidater til EU-Parlamentet svarer på vigtige spørgsmål i den europæiske debat - f.eks. hvordan man skal håndtere den såkaldte velfærdsturisme. Der er også en reportage fra 1.maj i Odense og en kulturannonce.


 

 06/05/14

Efter 5 forbandede år med tysk besættelse, blev 4. og 5.maj i Odense 1945, glade men også blodige befrielsesdage, hvor der blev dræbt og såret flere odenseanere end tilfældet var under hele besættelsen 1940-45. TV Odense min By var med til en historisk byvandring med nogle af øjenvidnerne fra dengang.


 

 05/05/14

1.maj - arbejderbevægelsen internationale kampdag blev afviklet uden fløjter og buh'en til de socialdemokratiske taler. Til gengæld blev der talt meget om social dumping og utroværdige DF'ere.
Odense ser Rødt var med - og fik også spurgt Dan Jørgensen og Pernille Skipper om hvornår man igen kan holde 1.maj med en rød regering ved magten.


 

 05/05/14

Skal danskerne stemme JA til en fælles europæisk patentdomstol?
JA siger de hos den fynske kaffebrygger, Growers Cup, hvor direktør Ulrik Skovgaard mener at der er flere gode grunde til at stemme JA - og så får DF også lige en hilsen med på vejen.


 

 30/04/14

1.maj åbner projekt Green Art en udstilling af international flettekunst i Farvergården ved Kulturmaskinen på Brandts Klædefabrik i Odense. Green Art der er et samarbejde mellem Kulturmaskinen og Fletværket er et forsøg på at bringe nogle af naturens runde former ind og bløde op på stenbroens mere kantede udtryk.
Green Art er udført af odenseanerne Jette Melgren og Jan Johansen-- englænderen Tim Johnson og hollænderen Karin van der Molen -- og så kan man hvis man har QR-kode på sin Smart eller I-phone finde nogle musikalske kommentarer til værkerne komponeret af Niklas Mellgren.


 

 30/04/14

Udsyn Verden i Odense tager en tur i børnehave for at se hvordan EU blander sig i hverdagen i en almindelig dansk daginstitution.
Vi møder også svinebonden Niels Rasmussen der er ambivalent mht. det EU tilskud han selv modtager i landbrugsstøtte.
Vi slutter med en debatdokumentar omkring hvordan EU direktiver har åbnet op for underbetalt udenlands arbejdskraft, især fra de nye østlande.


 

 29/04/14

Hvad sker der når man tager en operasanger, en poetryslammer, en musiker, 2 skuespillere og en scenograf, lukke dem inde i 5 dage og beder dem begå en teaterforestilling. Det er lige hvad Det Skrå Teater i Odense har gjort med deres scenskunstkoncept Lykkes Det.


 

 29/04/14

 Kalle Palander præsenterer international flettekunst og odenseansk teatereksperiment. Fletværket.dk er i øjeblikket i gang med projekt Green Art der går ud på at udsmykke Farvergården ved Kulturmaskinen i Odense. De har fået hjælp af et par udenlandske flettekunstnere og TV Odense min By var med til nogle af forberedelserne.
Vi var også med da Det Skrå Teater igen i år testede deres eget scenekunstkoncept "Lykkes Det".


 

 29/04/14

Når der er valg til EU-Parlamentet 25.maj, skal der også være folkeafstemning om hvorvidt Danmark skal tilsluttes en fælles EU-patentdomstol. Og som det ofte er tilfældet når danskerne skal stemme om noget nyt i EU-samarbejdet, så truer JA-siden med tab af danske arbejdspladser - og NEJ-siden forudser tab af dansk suverænitet. I denne reportage møder vi Enhedslistens Nicolaj Villumsen, der siger klart NEJ.


 

 29/04/14

Er såkaldt kædeansvar og sociale klausuler vejen frem, hvis man vil social dumping og løntrykkeri fra billig udenlandsk arbejdskraft.
Vi var med da LO Odense holdt debatmøde med bl.a. Gunde Odgaard fra BAT-kartellet og Arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller fra Odense Kommune.


 

 29/04/14

Skal Danmark stemme for at tilslutte sig EU Patent Domstolen eller ej. Hvis det stod til Folketingsmedlem fra Enhedslisten Nikolaj Villumsen så er det et nej.
Er såkaldt kædeansvar og sociale klausuler vejen frem, hvis man vil social dumping og løntrykkeri fra billig udenlandsk arbejdskraft.
Vi var med da LO Odense holdt debatmøde med bl.a. Gunde Odgaard fra BAT-kartellet og Arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller fra Odense Kommune.


 

 23/04/14

Amnesty International i Danmark og Odense runder i år de 50. Odense ser Rødt forsøger at tegne et portræt af Amnesty gennem en meget aktiv afdeling i Odense.
Hjerneskadeforeningen har fået lavet 4 nye film om hvordan det er at blive hjerneskadet. Odense ser Rødt har fået lov til at vide dem. Denne gang skal vi møde Morten der efter at være faldet om på sit badeværelse vågnede op til at forandret liv.


 

 23/04/14

Kalle Palander præsenterer hele tre annoncer fra den scenekunstneriske overdrev i Odense.
Det Skrå Teater kan opleves 25. & 26. april opføre "Lykkedes det" i FAF bygningen på Byens Ø, Odense havn.
Teater Momentum præsenterer et gæstespil - Animationsteater med stykket Feinschmecker med SEW FLUNK FURY WIT.
Og sidst men ikke mindst en påmindelse om at 29. april er Dansens dag i Odense, hvor man bl.a. vil kunne opleve Ingrid Kristensen & Co opføre deres nye forestilling ESPeRANZA på Magasinet i Farvergården.


 

 23/04/14

Amnesty International -- en af Verdens mest succesfulde NGO'er har netop haft 50 års jubilæum i Danmark. Odense ser Rødt har i en årrække fulgt Amnestys meget aktive lokalafdeling i Odense. I denne reportage viser vi klip fra nogle af organisationens mange kampagner for menneskerettigheder de senere år, og søger en slags svar på årsagen til Amnestys succes.


 

 23/04/14

Udsyn Verden i Odense handler i denne omgang om konsekvenserne af ny folkeskolereform - der en dokumentar om et liv som hjerneskadet - og så er noget debat om EU, der jo blander sig i stort og småt.
Kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN hvis man får signalet fra YOUSEE - det er hhv. onsdag 21.00, torsdag 23.00 og lørdag 12.30.


 

 16/04/14

Det er nu et år siden den store lærerlockout hvor Kommunernes Landsforening i 25 dage nægtede 65.000 folkeskolelærere afgang til deres arbejdspladser. Det endte som bekendt med et regeringsindgreb der stort set indfriede alle KL's ønsker.
Til august træder den nye folkeskolereform så i kraft, og Lars Andreasson der er folkeskolelærer på Abildgaardskolen i Odense ser ikke frem til de nye forhold der får ham til at overveje sin karriere som folkeskolelærer.


 

 16/04/14

Odense ser Rødt siger god påske - med historien om den lokale billedhugger og happeningmager Jens Galschiøts happening "I Guds Navn" der handler om at den Katolske kirke og Paven blander sig i seksual og præventionspolitik i den 3. verden med katastrofale konsekvenser.


 

 16/04/14

Udsyn - Verden i Odense prøver at huske at der er gode grunde til at mennesker flygter - bl.a. fra krig og borgerkrig.
En af de store grupper af flygtninge der bor i Danmark er palæstinensere, der kom hertil i 80'erne på flugt fra borgerkrigen i Libanon der startede i disse dage for 29 år siden.
Udsyn viser i den anledning 2 dokumentarfilm "Et liv i skyggen" og "Faten fra Betlehem" - programmet kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN hvis du har Yousee - hhv. onsdag 21.00 og lørdag 12.30.


 

 16/04/14

Kalle Palander præsenterer en påskeudgave med Melodi Grand Prix feber, præsenteret af Songwriters Circle onsdag aften d. 5.marts på spillestedet Dexter i Odense - 9 nye lokale odenseanske ørehængere blev skudt af i deres eget Grand Prix Special.


 

 09/04/14

Lyrikfestival 2014 var den 8. af sin slags. Den blev afholdt i det gamle Mimeteater der i dag hedder Teater 95b. Der var mange oplæsere, både kendte og ukendte og det skortede ikke på publikum selvom festivallen de senere år har haft ondt i økonomien da litteratur ikke ligefrem står øverst på listen over dem der får del i kommunens kulturkroner.
Vi har talt med to af de frivillige Cindy Lyn Brown og Finn Wiedemann der har været med til at arrangere festivallen siden 2007.


 

 09/04/14

Der er krise I Rød Blok. Det er efterhånden svært at holde tal på de mange skuffelser, der har ramt de vælgere, der i sensommeren 2011, så frem til at en ny rød regering skulle gøre op med 10 års borgerligt styre.
Siden da er "rød blok" styrdykket i meningsmålingerne -- Socialdemokraterne er for længst overhalet af Dansk Folkeparti -- SF har været på randen af nedsmeltning, og er trådt ud af regeringen -- og Enhedslisten, der havde drømt om reel indflydelse, som regeringsbærende parti, er igen og igen blevet sat uden for døren, når store og vigtige aftaler skulle forhandles på plads.
Og hva' Så -- kan venstrefløjen, Rød Blok, de der ønsker at bevare den danske velfærdsmodel, komme igen og etablere et alternativ - til luksusdyret Lars Løkke i spidsen, for en regering, der vil gå efter yderligere skattelettelser, flere privatiseringer og øget ulighed.
Vi har fundet tidligere industriarbejder og OSRTV reporter Jørgen Nielsen frem fra folkedybet, for at se om han kan finde en slags svar hos 3 lokale, røde, tilhængere af et solidarisk velfærdssamfund.
I dette afsnit møder vi Brian Nielsen, byrådsmedlem i Odense for Enhedslisten.


 

 09/04/14

Kalle Palander præsenterer Odense fortællekreds, en forening der hævdholder den mundtlige fortælling.
HCA Festivals har bekendtgjort årets festival og løftet sløret for nogle af arrangementerne. Vi giver et tilbageblik på sidste års store succes, den første HCA Festivals.


 

 09/04/14

Der er krise på venstrefløjen i dansk politik. Odense ser rødt prøver i serien Rød Krise at finde nogle svar på hvordan det er kommet så vidt, og hvordan man kommer videre. I dette afsnit skal vi møde Brian Nielsen, byrådsmedlem i Odense for Enhedslisten.
Der valg til EU parlamentet i maj måned, i den anledning ser vi på hvordan det store EU dyr påvirker ganske almindelige danskeres hverdag.


 

 09/04/14

I denne udgave af Odense ser Rødt ser vi tilbage på lærer lockouten og dens konsekvenser. Vi har mødt Lars Andreasson, folkeskolelærer på Abildgaardskolen, der føler sig ladt i stikken med den nye inklusion.
Derudover tager vi en tur til lyrikfestival i Odense, lyrik er en overset kulturgenre, sådan set ift. kulturkroner.


 

 04/04/14

Der er krise I Rød Blok. Det er efterhånden svært at holde tal på de mange skuffelser, der har ramt de vælgere, der i sensommeren 2011, så frem til at en ny rød regering skulle gøre op med 10 års borgerligt styre.
Siden da er "rød blok" styrdykket i meningsmålingerne -- Socialdemokraterne er for længst overhalet af Dansk Folkeparti -- SF har været på randen af nedsmeltning, og er trådt ud af regeringen -- og Enhedslisten, der havde drømt om reel indflydelse, som regeringsbærende parti, er igen og igen blevet sat uden for døren, når store og vigtige aftaler skulle forhandles på plads.
Og hva' Så -- kan venstrefløjen, Rød Blok, de der ønsker at bevare den danske velfærdsmodel, komme igen og etablere et alternativ - til luksusdyret Lars Løkke i spidsen, for en regering, der vil gå efter yderligere skattelettelser, flere privatiseringer og øget ulighed.
Vi har fundet tidligere industriarbejder og OSRTV reporter Jørgen Nielsen frem fra folkedybet, for at se om han kan finde en slags svar hos 3 lokale, røde, tilhængere af et solidarisk velfærdssamfund.
I dette afsnit møder vi "vikaren fra helvede", Folketingsmedlem for SF, Karsten Hønge.


 02/04/14

Denne udgave af Odense ser Rødt handler bl.a. om hvordan Odense og andre kommuner forvalter pengene, når regeringen sætter ekstra puljer af til at forbedre velfærden for børn og ældre.
Vi lancerer en ny udgave af "når der går Odense i den" og så er der et lokalt grnd prix hit fra Song Writes Circle til dessert.


 

 02/04/14

Et af de mindre men nok så vigtige anlægsprojekter, der er gang i Odense i disse år, er en stibro mellem centrum og havnen.
Vi var med til det første spadestik til det der også kan blive en mental forbindelse mellem Odense C og den havn, der gerne lige om lidt skal blive en ny levende bydel.


 02/04/14

Hvert år den 2.april fejrer byens spidser det berømte bysbarn HC Andersen med en fest for dem selv og særligt indbudte.
Vi har fundet et eventyr i HCA's ånd om en der gerne ville være med indenfor i varmen, men sjældent kommer med.


 02/04/14

Kalle Palander præsenterer et rigtigt Odense eventyr - og så er der 2 historier med godt nyt til os der drømmer om liv på Odense Havn.


 31/03/14

Per Berga, Enhedslistens ny rådmand for Ældre&Handicap i Odense, blev udfordret da han for første gang skulle sidde for borenden, ved en vigtig beslutning om fordeling af resurser til en hårdt presset ældrepleje.
Skal de eksta 32 millioner som Odense Kommune har fået fra regeringens "ÆdreMilliard" udelukkende gå til flere varme hænder, eller skal der også gives penge til kompetanceudvikling af medarbejderne?


 31/03/14

Når et barn på knapt 3 år skal starte i børnehave i f.eks. Odense Kommune, så kan det være med udsigten til at være i en børnegruppe på 25-27, hvor 2 fastansatte pædagoger eller pædagogmedhjælpere har ansvaret for at tage vare på børnene i løbet af dagen -- og BUPL's nylige stikprøve undersøgelse af normeringer i fynske børnehaver, viser at hver voksen har fået ansvar for et ekstra barn de sidste 3 år.
En virkelighed, der harmonerer dårligt med politiske skåltaler om "inkluderende fællesskaber i gode lærings -- og udviklingsmiljøer for vores børn".
Odense ser Rødt har mødt formand for BUPL Fyn, Lars Søgård og Dorte Boe Danbjørg, der er aktiv forælder i FOLA, forældrenes landsorganisation.


 31/003/14

Denne udgave af Odense ser Rødt, hvor der hhv. er lokal debat om dagpengereformen og et kig ud på velfærdskrisen i Europa, giver nogle bud på hvorfor det kan være en god ide, at holde fast i den danske arbejdsmarkedsmodel. Medvirkende er blandt mange andre 2 lokale fagforeningsformænd fra Metal og 3F , og velfærdsforsker Jon Kvist.


 28/03/14

Så er sidste år store festivalsucces -- HC Andersen Festivals -- klar med et program, hvor Odense Centrum i uge 34 vil flyde over i en mangfoldighed af kulturelle og kunstneriske events i alle genrer -- en uge hvor musik, teater, kunst, workshops, foredrag, lysshow og meget mere, igen vil omdanne gader og stræder til et eventyrligt rum -- en uge hvor der med HCA forsker Johannes Nørregård Frandsens ord vil "gå Odense i den på den fede måde".


 28/03/14

Hvordan skal "rød blok", venstrefløjen, de der ønsker at bevare det danske velfærdssamfund, komme ud af den vælgerkrise, der har været konstant siden Helle Thorning Scmidt satte sig i statsministeriet i 2011? - og hvordan håndterer man 15 år i modvind, når man har ambitioner om at skabe en scene for en smal kunstart som Moderne Dans i en by som Odense?
Det er der måske nogle svar på i denne udgave af Odense ser Rødt, der også kan ses i fjernsynet på kanal Fynboen (FYN hvis man har Yousee) onsdag kl. 23.00


 28/03/14

Kalle Palander præsenterer lokal billedkunst, Lyrik Festival, og debat om hvor meget litteratur fylder i odenseansk kulturpolitik.


 24/03/14

Med udsigt til et kommende Folketingsvalg, med dårlige meningsmålinger og -- en nagende samvittighed over ikke at have gjort nok, for at afbøde konsekvenserne af VKO's dagpengereform, er det igen begyndt at rumle hos Socialdemokraterne.
I den seneste udgave af Faglige Seniorers blad -- Liv og lidt mere -- skriver tidligere partiformand Mogens Lykketoft at "Dagpengereformen er det mest brutale angreb på den Danske Model, som hidtil er gennemført" -- et synspunkt, der bakkes op af lokale socialdemokrater i den odenseanske fagbevægelse.
Vi har mødt formanden for Metal, Odense Lars Hansen og Charlotte Petersen, 3F GOPS.


 24/03/14

Der er krise I Rød Blok. Det er efterhånden svært at holde tal på de mange skuffelser, der har ramt de vælgere, der i sensommeren 2011, så frem til at en ny rød regering skulle gøre op med 10 års borgerligt styre, hvor det danske velfærdssamfund, lønmodtagere og arbejdsløse, var blevet presset i bund for at skabe økonomisk råderum til skattelettelser til de højeste indkomster.
Siden da er "rød blok" styrdykket i meningsmålingerne -- Socialdemokraterne er for længst overhalet af Dansk Folkeparti, der nu af flere og flere omtales som det nye Socialdemokrati -- SF har været på randen af nedsmeltning, og er trådt ud af regeringen -- og Enhedslisten, der havde drømt om reel indflydelse, som regeringsbærende parti, er igen og igen blevet sat uden for døren, når store og vigtige aftaler skulle forhandles på plads.
Og hva' Så -- kan venstrefløjen, Rød Blok, de der ønsker at bevare den danske velfærdsmodel, komme igen og etablere et alternativ - med udsigt til endnu en mangeårig borgerlig regeringsperiode med luksusdyret Lars Løkke i spidsen, for en regering, der vil gå efter yderligere skattelettelser, flere privatiseringer og øget ulighed.
Vi har fundet tidligere industriarbejder og OSRTV reporter Jørgen Nielsen frem fra folkedybet, for at se om han kan finde en slags svar hos 3 lokale, røde, tilhængere af et solidarisk velfærdssamfund.
I dette afsnit møder vi Jan Johansen, Folketingsmedlem for Socialdemokraterne.


 20/03/14

Niller Madsen præsenterer reportager fra en velfærdsaktion i Odense, premiere på dokumentarfilm om hvordan livet kan være efter en hjerneskade, og noget om mænd i krise.
Kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN, hvis man har Yousee - f.eks. torsdag 23.00 eller fredag 21.30


 20/03/14

"Imens at Tyskland og andre nordeuropæiske lande fylder deres pengetanke, er sydeuropæiske samfund ved at gå i opløsning"
citat: Ole Aabenhus redaktør v. Notat, der er en af flere medvirkende i debatdokumentar om EU's krise.
Andre indslag i denne udgave af OSRTV er portræt af den odenseanske iscenesætter Inger Birkestrøm og en reportage fra et Forumteater projekt i Vollsmose Kulturhus.


 20/03/14

Kalle Palander præsenterer omtale af Warehouse Festival, lokalt grand prix hit og ikke mindst debat om kulturpolitik i Odense.
Odense min By kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN, hvis man har Yousee - det er f.eks torsdag 22.30 eller lørdag 16.30.


 14/03/14

Ca. 12.000 danskere bliver hvert år ramt af en hjerneskade, der kan give varige mén. Og for at vise, at det er muligt at kæmpe sig tilbage til et værdigt liv, har Hjerneskadecenter Odense, og Hjerneskadeforeningen på Fyn fået produceret 4 korte dokumentarfilm, der kan være med til at give håb og motivation til andre hjerneskadede og deres pårørende. Odense ser Rødt var med til præsentationen, og talte med nogle af de medvirkende og initiativtagerne.
Filmene kan ses i deres helhed på www.hjerneskadet.dk


 13/03/14

Kalle Palander præsenterer lokale grand prix hits live på Dexter og international skulpturel flettekunst på Stige Ø.


 11/03/14

En solmild lørdag formiddag gik en gruppe demonstranter -- mest arbejdsløse -- igennem Odense Centrum, med et budskab om at der er råd til velfærd, hvis man vil det.
Odense ser Rødt gik med for at finde ud af hvordan man sige sådan noget i en tid, hvor krisebevidsthed og mediebaskere med "Fattig Carina" og "Dovne Robert" har skabt en politisk stemning, hvor reformer med forringelser af de arbejdsløse og de udsattes vilkår er nødvendige, hvis det danske velfærdssamfund skal bevares.


 11/03/14

Niller Madsen præsenterer en time i selskab med Odense ser Rødt, der ser på baggrunden for den aktuelle debat om såkaldt velfærdsturisme med børnechecks og dagpenge til andre EU borgere. Vi møder forfatter Maybritte Ulrikkeholm og får nogle bud på ligestillingsdebatten i et uddrag af interviewprojektet "Stemmer fra Betonen"


 10/03/14

Så er det igen 8.marts -- kvindernes internationale kampdag, hvor man kan tage temperaturen på ligestillingsdebatten. Odense ser Rødt har talt med journalist og forfatter Pia Fris Laneth, der for et par år siden skrev "Lily's Danmarkshistorie". En familiekrønike der også beskriver 4 generationers kvindekamp. En kamp for ligestilling, der ifølge Pia ikke er slut endnu.

Kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN, hvis man har Yousee - det er søndag kl.11.30 og mandag 22.00.


 10/03/14

I en uge hvor Odense var hærget af Melodi Grand Prix feber, præsenterede Songwriters Circle onsdag aften d. 5.marts - 9 nye lokale odenseanske ørehængere, da de afholdt deres eget Grand Prix Special på spillestedet Dexter.


 10/03/14

Niller Madsen præsenter fynsk forfatter, unge Rap-talenter og debat om en af de allerhelligste køer i EU, landbrugsstøtten.


 05/03/14

Kalle Palander præsenter lyrikfestival-annonce, poetry-video og en god 60'er fortælling af Jens Peter Madsen.
Odense min By kan også ses i fjernsynet på kanal Fynboen eller FYN, hvis man har Yousee - det er f.eks onsdag 14.00, torsdag 22.30 eller lørdag 16.30.


 26/02/14

Kulturregion Fyn afholder igen i år KulturCamp - et talentudviklings forløb for unge der gerne vil arbejde med kunst og kultur. I år er der fokus på RAP, Streetdance og unges egen identitet i et projektforløb, der skal ende op i nogle professionelt producerede musikvideoer – og nok så vigtigt – give de unge talenter et indblik i hvad, der skal til for at komme videre med sine ambitioner.
TV Odense min By var med en onsdag eftermiddag på Langeland Efterskole, og mødte nogle begejstrede deltagere, Vollsmose drengene Razi og Ryiad.


 25/02/14

Hvorfor er det børnene klæder sig ud, rasler ved dørene og slår katten af tønden, imens vi spiser fastelavnsboller.
Vi har sammen kulturhistoriker Leif Søndergård og en gadeteatertrup fra det hedengangne Rampelyset strikket en historie sammen, der rækker tilbage til den mørke middelalder.


 18/02/14

Et stort flertal i By - og Kulturforvaltningen har sat 25 millioner af til at etablere et havnebad i den inderste del af Odense Havn. Et projekt der skal bidrage til at gøre Havnen til en levende bydel.
Men selv om der umiddelbart er stor opbakning til projektet, så er der også bekymringer og indsigelser, lige fra noget med støjgener for beboerne, en kajakpolobane, der bliver hjemløs, og svømmehalsinteresser, der synes at pengene måske kan bruges bedre andre steder -- Noget der har fanget Dansk Folkeparti's næse for at profilere sig med et forslag om at de 25 millioner i stedet bruges på svømmehal - og badeland.


 05/02/14

TV Odense min By viser reportager og dokumentar fra en odenseansk "Ghetto" - det er fredag kl.21 og lørdag kl.16.30 på lokal-tv Fynboen eller FYN hvis man får tv fra Yousee eller TDC.

Der er jævnligt kritik af at de mange millioner, der bruges på boligsociale indsatser i de såkaldte ghettoer ikke virker. Men i Påskeløkken, et lille almennyttigt boligområde tæt på Risingskolen i Odense, har man siden 2008 haft succes med et jordnært samarbejde mellem beboere, skole, ungdomsskole og boligsociale medarbejdere.


 05/02/14

Den boligsociale indsats Påskeløkkeprojektet er blevet til et nyt og større projekt, der nu hedder Risingplanen.
Det betyder også at der er kommet nye aktiviteter i Påskeløkkens beboerhus - bl.a. et syværksted, som har haft besøg af borgerjournalist Susan Raug Jensen.


 05/02/14

Q-Zone, en nystartet forening for kvinder i kvarteret omkring Risingskolen i Odense med fokus på sundhed og motion indbød onsdag aften til indsamlingsevent til fordel for Danmarks Landsindsamling 2014. For 25 kroner kunne mødre og børn være med til gymnastik, sjov og leg for børnene, afsluttet med sund mad.


 05/02/14

Kulturregion Fyn afholder igen i år Kulturcamp - et talentudviklings forløb for unge der gerne vil arbjede med kunst og kultur. I år er der fokus på RAP, Streetdance og design. TV Odense min By var med til en af de indledende workshops i Vollsmose Kulturhus.
Indslaget er produceret i samarbejde Rie Ahm Hugger fra Vollsmose Avisen.


 

LOKAL-TV i vadestedet!

Odense ser Rødt og de øvrige lokal-tv stationer er havnet i et lovgivnings-vacum, hvor vi venter på at der udstedes nye og langt færre sendetilladelser til ikke-kommercielt lokal-tv.
De nye sendetilladelser – 38 på landsplan heraf blot 4 på Fyn – forventes bekendtgjort sidst i februar måned. Herefter skal der etableres et teknisk og formelt samarbejde mellem de nye
lokal-tv stationer, der så kan begynde at sende på kanal FYNBOEN i løbet af marts måned.

Odense ser Rødt og TV Odense min By har søgt om nye sendetilladelser, og imens vi venter i
et spændingsfelt mellem galoperende angst og en brændende lyst til at være en del af en ny og forhåbentlig mere seværdig lokal tv-kanal, så kan vi stadig ses på FYNBOEN
(FYN hos YOUSEE) med en blanding af det bedste fra arkiverne og en smule nyt fra det lokale overdrev i Odense og omegn.


 

 

                         Arkiv Lokal 2013       Tilbage til arkivmenu