Lokalt 2012                                                    
                         Arkiv Lokal 2011       Tilbage til arkivmenu


 


Vollsmose Plan vol.5

 18/12/12

Så har Odense Byråd vedtaget endnu en helhedsplan for boligsocialt arbejde i den omstridte bydel Vollsmose. Odense ser Rødt har mødt borgmesteren, nogle byrådsmedlemmer, en beboer og den ny leder af endnu et Vollsmose sekretariat,

For at høre hvad det nye er i den ny plan.

Local Heroes – ud af kælderen op på scenen

 18/12/12

Musikbiblioteket i Odense har sammen med spillestedet Kansas City givet mulighed for at den musikalske undergrund kan komme ud af garagen, op af kælderen og frem på scenen med deres musik. Vi var med til efterårets sidste ”loacal hero” koncert, hvor det unge band Valerie spillede deres egne numre for en fyldt sal på Musikbiblioteket en tirsdag eftermiddag i december.


Jul på Tidens Samling

 12/12/12

I hjertet af Odense ligger den permanente udstilling Tidens Samling, hvor gæsterne inviteres til at sætte sig til rette og nyde den ganske særlige atmosfære fra hvert årti helt tilbage fra 1910.

Odense Ser Rødt har besøgt museet, som i anledning årstiden har pyntet stuerne op med tidstypisk julepynt.

Klimapolitik på Standby???

 11/12/12

Endnu et klimatopmøde COP 18 er overstået uden de store fremskridt i kampen mod den globale opvarmning.

Odense ser Rødt har samlet en række udsagn fra danske politikere og Ngo’er om Verdens tilstand set med klimapolitiske øjne.

Julehjælp!

 11/12/12

Igen i år sætter danske børnefamilier rekord, når det gælder ansøgninger om Julehjælp hos private hjælpeorganisationer.

Odense ser Rødt har besøgt hhv. Mødrehjælpen og Frelsens Hær for at spørge hvem, hvorfor, hvordan og er det fordi der reelt er en slags fattigdom i Danmark.

AFFÆREN!

 09/12/12

Teater Momentum har i anledning af julen sluppet sig selv fri af sit image som eksperimenterende, samfundskommenterende teater uden ryglæn, og byder lige nu på en opdateret fransk forvekslingskomedie fra 1857. Affæren – det hedder forestillingen – er bygget på, “The Affair Rue de Lourcine” hvor handlingen er et muntert mareridt af misforståelser omkring et muligt mord begået efter en al for våd nat.


Solidaritet eller Frit Fald!

 09/12/12

De truende konsekvenser af Dagpengereformen møder stadige protester. Odense ser Rødt var med da en håndfuld aktivister fra netværksgruppen ”Solidaritet eller Frit Fald” delte pebernødder ud foran Jobcenter Odense.


Akutjob – øh?

 03/12/12

Regeringen vil redde 32.500 udfaldstruede dagpengemodtagere med 12.500 akutjob. Ansvaret for at ”redningsplanen” lykkes ligger bl.a. hos de lokale Jobcentre. Odense ser Rødt har mødt den politisk ansvarlige Rådmand for Jobcentret i Odense,

Peter Rahbæk Juel og Byrådsmedlem Per Berga Rasmussen.

Anstændighedens plads i Odense

 01/12/12

En våd og kold november eftermiddag var Ove Sprogø's Plads i Odense en stund blevet omdøbt til Anstændighedens Plads da aktivistgruppen Solidaritet eller frit fald aktionerede til fordel for de ca. 3600 fynboer der risikerer at falde ud af dagpengesystemet efter nytår.


Jobbene findes simpelthen ikke!

 01/12/12

Hvor alvorligt er det egentlig med de her konsekvenser af dagpengereformen. Mød en af de udfaldstruede dagpengemodtagere og tre lokale A-Kasseledere.


 

 

Apropos Klimadebat - Hvornår ankommer de første bådflygtninge til en dansk havn?

 17/11/12

Hvert omkommer et ukendt antal mennesker når de prøver at krydse Middelhavet i små både for at krydse grænsen til EU’s forjættede land. Flygtningeskibet M/S Anton stiller spørgsmålet:

Hvem har ansvaret for de mange klima – og fattigdomsflygtninge i EU’s sydlige medlemslande.

 

Fixerum ja tak!

 02/11/12

Efter mange års politisk debat frem og tilbage så vedtog et flertal i Odense Byråd i ugen der gik at indsende en ansøgning til Sundhedsministeriet om tilladelse til at drive et kommunalt fixerum.


Er der nogen der har Feber?

 29/10/12

Nedergadeteateret – et af landet ældste amatørteatre – var sidste år lukningstruet. Men nu har de vist nok fået styr på økonomien. De er i hvert fald i live, har det godt og har i denne uge premiere på ”Er der nogen her der har Feber”.


En Skamstøtte for Kurdistan!

 29/10/12

Den fynske billedhugger Jens Galschiøt var i foråret inviteret til det kurdiske selvstyre i det nordlige Irak, for at undersøge mulighederne for at rejse en Skamstøtte til minde om de forbrydelser, som det kurdiske folk blev udsat for da Saddam Hussein havde magten i Irak.


Hjælp en Flygtning

 24/10/12

Dansk Flygtningehjælp har som optakt til deres Landsindsamling søndag 11.november, åbnet en fotoudstilling med billeder fra en af Verdens glemte konflikter. Den danske fotograf Christian Als har besøgt nogle udsatte flygtningelejre i Sydsudan, og hans barske billeder kan nu ses på Musikbiblioteket i Odense. Odense ser Rødt har besøgt udstillingen og talt med Christian Als om livsvilkårene i flygtningelejrene og hvilken forskel det kan gøre at støtte f.eks. Dansk Flygtningehjælps hjælpearbejde.

Du kan se mere om landsindsamlingen på www.flygtning.dk

BEAT hos Momentum

 22/10/12

Teater Momentum har iscenesat en musikalsk kollage med 11 nye sange med tekster af de amerikanske Beat-poeter Jack Kerouac, Allen Ginsberg og William S. Burroughs. Vi var med til snig-premieren og talte med instruktøren Lydia Bunk og komponisten

Peter Kohlmetz Møller om hvorfor 3 amerikanske forfattere fra 50’erne er interessante i dag.

Poetry Slam i Farver

 22/10/12

 

Mens vi venter på Spoken Word Festival, Odense 2012, så har vores praktikant Kalle P. sat farver på et klip med poetry-slammeren Lasse Thorning fra sidste års festival.


Sindets Dag

 15/10/12

WHO' internationale "Menthal Health Day" blev i Odense markeret

som Sindets Dag. TV Odense Min By var med og talte bl.a. med

Else Kirk fra PIO Psyk.Info, der er en åben og anonym rådgivning for mennesker der er berørt af sindslidelser.


Spoken Word 2012 har åbent

 12/10/12

Der er igen i år Spoken Word Festival i Odense. Det er fra 3 – 10. november. Men allerede nu er der åbnet en festivalbutik i Pantheonsgade, der skal danne ramme om forberedelsen af de mere end 60 spoken word arrangementer, der rammer byens små og store scener i november. Se vores discount-tv annonce og tjek programmet i butikken eller www.spokenwordfestival.dk


Kirkens Korshær – 100 år med næstekærlighed

 06/10/12

Den private hjælpeorganisation Kirkens Korshær fylder 100 år, 12.oktober. Vi har rodet lidt i arkiverne og prøvet at tegne et signalement af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Odense.


Folketingets åbning set udefra slotspladsen

 03/10/12

Ved folketingets åbning var der traditionen tro indkaldt til demonstration på slotspladsen. I år var initiativet dog overladt til græsrødderne da de store fagforeninger ikke ville være med til at demonstrere mod en siddende rød regering. Det forhindrede dog ikke flere tusinde mennesker i at møde op, eller talerne i at tordne imod dagpengereformen og andre reformer i regeringens støbeske.


18 frames – Fynsk Filmskole med ambitioner

 01/10/12

18 frames er en filmskole med ambitioner om at skabe et filmmiljø på Fyn. Tv Odense Min By var med, da nogle optagelser til den første afgangsfilm skulle skydes i Svanninge Bakker.


Frivillige Ildsjæle

 28/09/12

Odense Kommune har igen i år uddelt deres Ildsjælepris til en frivillig social forening. Odense ser Rødt var med da et indbudt publikum skulle vælge mellem 3 nominerede. Hhv. Den Fri Rådgivning, Samtalegrupper for Unge og Ungdommens Røde Kors.


Den Frie Rådgivning – et godt frivilligt tilbud!

 28/09/12

Den Frie Rådgivning i Vollsmose er en frivillig social forening, der via en samarbejdsaftale med kommunen og Rising Ungdomsskole har formået at skabe et langtidsholdbart rådgivningstilbud til flygtninge, indvandrere og andre borgere, der har det svært med at kommunikere med myndighederne. Odense ser Rødt har besøgt rådgivningen, der netop har modtaget Odense Kommunes Ildsjælepris.


Asylpolitik år-1, efter VKO

 24/09/12

Har Danmark fået en mere human asylpolitik efter at VKO er skiftet ud med en ny regering. Det var til debat da Bedsteforældre for Asyl havde inviteret regeringspartierne og EL til møde i Odense. Vi var der med vores lokale discount-tv kamera og spurgte bl.a. Trine Bramsen – S, der er formand for Folketingets integrationsudvalg, og Pernille Skipper MF for Enhedslisten om de synes de har gjort en forskel på udlændingepolitikken i DK.


Budget Odense, 2013 – Spareknive pakket ind i Innovation

 24/09/12

Så er der igen indgået en budgetaftale om Odense Kommunes Budget for de kommende år.

På bundlinien betyder det 480 færre stillinger i kommunen. Men imens at folkeskolelærerne foreslår en midlertidig indsatsskat for at undgå yderligere forringelse på den kommunale service, så vil et flertal at byrødderne hellere tale om innovation.

200 par sko for Velfærd

 17/09/12

SF og SFU i Odense synes at Odense Kommune skal gøre brug at mulig skattestigning på 0,3 %. Hvis et byrådsflertal siger ja til det, kan Odense undgå at spare 200 stillinger og gennemføre takststigninger på en række serviceområder.

For at illustrere at sparemål også er mennesker, havde aktivister fra SFU sat 200 par sko op foran Rådhuset i Odense.

Brandts 25 år – Tillykke, men!

 17/09/12

Kulturinstitutionerne, Kunsthallen, Museet for Fotokunst og Mediemuseet på Brandts Klædefabrik har i den forgange uge fejret deres 25 års jubilæum med åbent hus og masser af gang i den. Der har været masser af roser og tillykke. Men der har også været ideer til hvordan Brandts kan komme videre og tiltrække mere publikum til en kulturinstitution, der modtager en væsentlig del af Odenses kulturbudget.

Odense ser Rødt har mødt publikumschef, Leslie Ann Schmidt - kulturrådmand Steen Møller og det socialdemokratiske kulturudvalgsmedlem Anders W. Berthelsen.

Kulturnat 2012 – as good as it get’s!

 17/09/12

Kulturnatten i Odense var i år ramt af manglende samarbejde mellem Cityforeningen og Kulturforvaltningen. Det betød at gaderne i Centrum var tomme – imens at kulturlivet hyggede sig der hvor de plejer at være – og vores praktikant Kalle har arbejdet hårdt med at klippe en billedreportage, der viser Kulturnat, Odense 2012 fra sin bedste side.


Dagpengene bliver første emne i finanslovsforhandlingerne!

 08/09/12

"Jeg kan ikke forestille mig at Enhedslisten går med i en finanslov uden at vi har fået nogle forbedringer på dagpengeområdet" sagde Frank Aaen på et møde for Enhedslistefolk i Odense i ugen der gik.


Nu er det slut med dagpengene

 08/09/12

Finn er ufaglært fabriksarbejder og har været arbejdsløs i 4 år og står til at falde ud af dagpengesystemet oktober 2012. Heldigvis ejer Finn ikke sit eget hjem eller en bil så han skulle være ret sikker på at kunne få kontanthjælp. Men han føler sig dårligt behandlet af et dagpengesystem der igennem de sidste fire år har halet ham igennem den ene værdiløse aktivering efter den anden.
Så nu står den på fattighjælp fra oktober.


Flagdag skal være fredsdag

 06/09/12

Mens det officielle Danmark afholdt flagdag for de udsendte soldater har små grupper af aktivister fra fredsbevægelsen Nej Til Krig valgt at gå på gaden for at markere deres holdning om at der burde være en fredsdag i stedet for en flagdag.


Dagpengereform truer tusinder

 02/09/12

VKO’s dagpengereform der blev besluttet sammen med de Radikale tilbage i 2010, får lige om lidt konsekvenser for flere tusind arbejdsløse, der mister retten til dagpenge. Odense ser Rødt har mødt en arbejdsløs industriarbejder og nogle A-kasseledere, som mærker medlemmernes desperation.


Vælg Velfærd

 31/08/12
Aktivister fra SF Ungdom tog hul på årets budgetforhandlinger i Odense Byråd, da de torsdag rullede et kæmpe banner ud over Banegårdscenteret. Den kommunale service i Odense står igen igen overfor en ny sparerunde. Men SFU tror at en tilbagerulning af nogle af VK’s skattelettelser i 0’erne kan redde ca. 200 velfærdsarbejdere. Derfor foreslår de en stigning i kommuneskatten på 0,3%. Du kan støtte forslaget med underskrift på www.skrivunder.net/vaelgvelfaerd


Flet et åndehul

 31/08/12

Pilefletteren Jette Mellgren havde i sommerferien inviteret til skulpturelt pileflet i et af byens mange grønne åndehuller, Kulturbotanisk Have.


Virker de boligsociale millioner?

 25/08/12

Den aktuelle ballade i Vollsmose har igen fået kritikere til at stille spørgsmålstegn ved om de mange millioner, der bruges på boligsociale indsatser overhovedet virker. Odense ser Rødt har besøgt Påskeløkken, hvor der har været en boligsocial indsats De sidste 4 år.


Strik med Bente fra Kommunen

 25/08/12

Vi var der med vores lokale discount-tv kamera, da et stykke rullende gadekunst, Campingvognen - Bente fra Kommunen - besøgte Skibhustorvet.


Sensing – Sans og Dans med forskning!

 25/08/12

Danseteatret Ingrid Kristensen & Co, har netop opført deres nyeste produktion, Sensing, på Fyns Kunstmuseum. Ingrid Kristensen er selv begejstret og skriver, ”det er det bedste vi har lavet til dato”. Måske fordi danseteatret de senere år har haft et tæt samarbejde med en række forskere i deres stræben efter at formidle menneskelige sindstilstande gennem forskellige danseudtryk.


Film, Film og Kortfilm i lange baner

 18/08/12

Så er der igen Filmfestival i Odense 20 – 25.august. Mere end 100 spændende, anderledes og seværdige kortfilm fra hele Verden kan ses ganske gratis i Café Biografen og Magasinet.
Vi har talt med festivalleder Birgitte Weinberger om hvad der gør Odense Internationale Filmfestival til noget ganske særligt.


Odenseanske storbydrømme!

 18/08/12
De lokale politikere i Odense Byråd drømmer om at Odense skal gå fra at være en stor by i Danmark til at være en dansk Storby. Derfor er der frem til 2020 afsat mange milliarder til investeringer i store byudviklingsprojekter som bl.a. Letbane og omdannelse af Th. B. Trigesgade til en ny bydel i Centrum. Vi har været til pressemøde med Stadsdirektøren, der bl.a. mener at der er 2 forudsætninger for at hele lykkes. Staten skal bevillige penge til en Letbane og så skal Odense forbedre sit image, så der ikke står malet halvkedelig provinsby over det hele.


3F versus KRIFA – den danske model under pres?

 11/08/12

Konflikten mellem fagforeningen 3F og en restauratør i Vejle har fået mere og andet end lokal betydning. Den 4. august valgte mere end 2000 danske lønmodtagere at bruge en lørdag eftermiddag på at tage til Vejle for at demonstrere til fordel for 3F og deres krav om anstændige løn og arbejdsforhold.
Odense ser Rødt har talt med en af demonstranterne, Charlotte Petersen fra 3F, Odense.


August 43en beretning om oprør

 11/08/12

Hede augustdage i Odense 1943 med strejker, sabotager og gadekampe, var stærkt medvirkende til at regeringen senere på året opgav en dybt kompromitterende samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt. Børge Poulsen, Kristian Hansen og Hans Skov, var ikke blot øjenvidner, men også vigtige aktører i de historiske begivenheder.


En bænk i Belém

 09/08/12

Et videopostkort fra et øjeblik i Verden – denne gang fra det nordøstlige Brasilien.


RIO +20 tur / retur

 10/07/12

Tusindvis af Ngo’er fra miljø & udviklingsorganisationer valfartede i juni til FN topmødet RIO +20. Deres ambition var at påvirke Verdens ledere til at indgå forpligtigende aftaler, der tager hensyn til miljø, sult og klimaproblemer. Odense ser Rødt sendte vores lokale discount-tv kamera til Brasilien for at følge en gruppe danske Ngo’er fra sidelinien.


Vi skal spare - Er der noget I kan undvære?

 24/06/12

Onsdag aften den 20. juni havde Odenses borgmester Anker Boye og byrådet inviteret ca. 130 af byens medarbejderrepræsentanter til dialogmøde i Odense Congress Center fordi Kommunen næste år igen igen skal spare penge - Denne gang er det 250 millioner kroner.


Våbencontainer på gaden i Odense

 02/06/12

En vognfuld AK-47'ere, ammunition og håndgranater var hvad der mødte forbipasserende på Gråbrødreplads i Odense i ugen der gik.
De mange skydevåben var en del af Amnesty Internationals kampagne for en International våbentraktat der skal forhindre salg af illegale våben til regimer der kan bruge dem til at krænke menneskerettighederne med.


Hej Christiansborg - Behandl os ordentligt!

 20/05/12

Peder Bæk og Steffen Hansen fra græsrodsorganisationen Behandlosordenligt, havde taget den lange vej fra Skive i Vestjylland og Stenstrup på Sydfyn for at tale de arbejdsløse sag til politikkerne på Christiansborg. Odense ser Rødt var med, med vores discount-tv kamera.


SFU vier første homoseksuelle

 12/05/12

SFU gik folkekirken i bedene fredag eftermiddag da to homoseksuelle par blev "viet" foran Odense Domkirke for at fejre at regeringen har vedtaget nye regler der tillader homoseksuelle at blive viet i den Danske Folkekirke.


1.maj med glæde og skuffelse

 02/05/12

Den 1.maj – arbejdernes internationale kampdag – var i år noget særligt. Nogle tusinde odenseanske første maj demonstranter kunne glæde sig over at være blandt de første nogen sinde til at høre både en kvindelig socialdemokratisk statsminister og en SF – minister holde årets 1.maj taler. Og da solen skinnede og øllene var kolde, så kunne det vel ikke blive meget bedre, hvis det ikke lige var for det med de der løftebrud.


Pisk eller gulerod til de arbejdsløse???

 02/05/12

Der var vidt forskellige holdninger til hvordan man behandler de arbejdsløse i arbejdsløshedstider, da Odense Byråd skulle behandle en række forslag til Frikommuneforsøg.
Enhedslisten vil gøre aktivering til en frivillig sag. Socialdemokraterne og de borgerlige vil presse unge kontanthjælpsmodtagere i udannelse med økonomiske sanktioner.


Folk fra Mælkevejen

 02/05/12

2 af de daglige brugere i café Mælkevejen, et værested i Bolbro – har netop haft fernisering på en foto-udstilling med titlen, FOLK. Vi var der med vores lokale discount-tv kamera.

 


Uafsluttede fortællinger

 22/04/12

Vollsmose Kulturhus har åbnet en ny udstilling med titlen Uafsluttede Fortællinger. Kunstneren Maj Hasager udstiller to fotoserier fra Palæstina, to kunstplakater fra Vollsmose. Og især et lydværk baseret på 20 timers interview med 9 kvinder fra Vollsmose. Fælles for værkerne er at det handler om tilhørsforhold, erindringer og drømme.


Demo mod uanstændig og respektløs behandling

 16/04/12

Rengøringsassistenter og pedeller fra Odenses Folkeskoler var mødt op på Flakhaven, da Byrådet skulle behandle et forslag om besparelser på den kommunale rengøring. Det er ikke kun udsigten til besparelser og fyringer, der har skabt vrede og frustration blandt rengøringspersonalet, men også det faktum at embedsmænd og politikere har overhørt fagforeningen 3F og medarbejdernes tilbud om konstruktiv at gå ind i forhandlinger om hvordan man kan spare mest hensigtsmæssigt når hele den kommunale skal centraliseres til sommer.
Men i stedet for at vente på at den nye centrale Teknisk Service Enhed bliver etableret og medarbejderne giver deres bud på besparelser, så valgte et byrådsflertal at vedtage besparelser her og nu. 11millioner allerede i 2012 og 16 millioner i 2013.
Kun Enhedslisten stemte imod.


Ikke flere civile ofre!

 31/03/12

Tirsdag havde foreningen Nej til Krig og herboende studerende af afghansk afstamning indkaldt til demonstration for at mindes de 16 ofre, myrdet af en amerikansk soldat 11. marts 2012.


MANFRED - tilbud til kriseramte mænd

 10/03/12

En ny frivillig manderådgivning MANFRED, prøver at give et tilbud til mænd der er i krise. Efter skilsmisse, brudte forhold eller kamp om forældreret og samvær med børnene. Odense ser Rødt har mødt en af initiativtagerne.

 


Protest mod gadelukning!

 10/03/12

Selv om Odense Kommune har offentliggjort det vinderprojekt, som skal omdanne byens forkætrede motorgade Thomas B. Thrigesgade til en ny og bilfri bydel, så fortsætter protesterne. Odense ser Rødt var med da ca. 250 borgere i alderen +45, var forsamlet til protestmøde


Historisk skridt til at lukke Thomas B.Thrigesgade

 05/03/12

Odenses omstridte motorgade skal lukkes for biler og blive til en ny bydel. På trods af flimmer i forligskredsen kunne borgmester Anker Boye – 28.februar – præsentere det vinderprojekt som arkitektfirmaet Entasis har udarbejdet til at omdanne Odense Centrum.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Ny Virkelighed Rammer 86 odenseanske lærere

 14/02/12

Torsdag d. 9. februar havde en lille flok skoleelever trodset kulden for at vise deres frustration over at der tirsdag morgen blev fyret lærere på deres skoler.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Skolen i frit fald ?

 02/02/12

Flere hundrede lærere, forældre og elever fra de odenseanske folkeskoler, havde valgt at trodse vinterkulden for at demonstrere på Flakhaven, da Byrådet skulle diskutere personalepolitik og målsætninger i folkeskolen. Protesterne handler ikke kun om at der skal nedlægges 124 lærerstillinger i Odense, men også om at skoleforvaltningen ikke vil gå i dialog med Odense Lærerforening,

der har forslag til at undgå flere fyringer end højst nødvendigt.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Fyr de kolde konsulenter – behold de varme hænder!

 22/01/12

Enhedslisten var på gaden i Odense. De er imod at Odense Kommune vil fyre 500 ansatte. De mener også at det kan gøres anderledes, og at den ny regering skal finde flere penge til kommunerne.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  


                         Arkiv Lokal 2011       Tilbage til arkivmenu