Kunst og Kultur
Flygtninge på Folkemødet

 24/06/12

Der var solskin over klippeøen Bornholm da det andet folkemøde løb af stablen 14. til 17. juni. Folkemødet er en blanding af politisk dyrskue og festival hvor almindelige dødelige kan se giraffen og få en snak med de til hverdag travle politikere over en øl eller en pølse. På havnen i Allinge hvor folkemødet blev holdt kunne man også støde ind i Jens Galschiøt og foreningen Levende Havs flygtningeskib der var til folkemødet for at skabe opmærksomhed på de menneskelige konsekvenser af klimaforandringerne.


Galschiøt på de bonede gulve

 19/05/12

Den odenseanske billedhugger Jens Galschiøt er verdenskendt og berygtet for sine skulpturer og happenings for humanisme og menneskerettigheder.
Han er dog aldrig rigtig blevet anerkendt af kunsteliten, men nu har Randers Kunstmuseum valgt at udstille udvalgte værker og Odense ser Rødt blev nødt til at tage en tur til Randers for at se hvordan Svinehunden og Skamstøtten tager sig ud på bonede gulve.


Kulturmaskinen fejrer 3 år som kulturhus

 12/05/12

Der var tre lys i kagen og underholdning for hele familien da kulturmaskinen i Odense holdt fødselsdag i weekenden 4-5 maj.


War is over - Der var engang en soldat

 12/05/12

Kain og Abel, Svenskerkrigene, 1864, første og anden verdenskrig frem til krigen i Jugoslavien og Dansk krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan. Det heldige publikum kom hele vejen rundt i krigshistorien da historiefortælleren Svend-Erik Engh gjorde verdenspremiere på sin forestilling, Der var engang en soldat, på Mimeteatret i Odense. Historien er lige så gammel som krig og handler om at trænge ind i en soldats indre.


Medea – græsk tragedie på Banegården

 08/05/12

Så er iscenesætter og instruktør Inger Birkestrøm igen aktuel med en klassiker site specifik. Medea en ægte græsk tragedie om svig, hævn og drab udspiller sig i og omkring Banegårdscenteret i Odense. Odense ser Rødt var med på taget, i p-kælderen og alle de andre locations hvor man kan opleve en evig aktuel Medea til og med 10.maj.


En smag af dans i IKEA ???

 08/05/12

Koreografen Ingrid Kristensen brugte Dansens Dag til at præsentere ”a taste of dance” mellem reolerne i IKEA’s selvbetjeningslager.


Lykkes det ?

 26/04/12

Det lille odenseanske projektteater ”det Skrå teater” har netop haft premiere på – hvad de selv kalder – et nyt scenekunstkoncept. 5 unge kunstnere med meget forskellig baggrund - en professionel skuespiller, en cirkusprinsesse, en forfatterspire, en ung skuespilleraspirant og en musikernørd -skal eksperimentere og skabe en færdig forestilling på kun seks dag. Odense ser Rødt var med til premieren onsdag. Se vores reportage og find ud af om du vil se den sidste forestilling Lørdag 28.april kl. 22.00 – Det er i Mimeteatret, Odense.


 

Lystløgneraften
16/04/12

Odense Fortællekreds inviterer igen til Lystløgneraften i Mimeteatret. Det er fredag 20.april. Man kan opleve 4 fortællere -  Annette Bering Liisberg, Annemarie Krarup, Mads Lund og Jens Peter Madsen – og vi har talt med vært og arrangør Marie Louise Kjær om hvad der er god løgnehistorie.


Torsdags Lounge på Brandts

 16/04/12

Brandts vil gerne tiltrække andre besøgende end middelaldrende gymnasielærerinder. Så nu har man sammen med Studieby Odense prøvet at skabe en ny slags kunstoplevelse med sushi, fadøl og live-musik. Vi har haft vores discount-tv kamera med til Torsdag Lounge.


Genopstandelsen i Odense

 03/04/12

På HC Andersens 207 års fødselsdag var flere hundrede borgere samlet for at bevidne genopståelsen af billedhuggeren Jens Galschiøts martrede fortællebrønd fra dybet i Odense havn.
Optoget slangede sig ind mod byen for at ende på Flakhaven hvor den gamle digter genindtog sin vante plads under festlige former.


Ord, ord og flere ord

 31/03/12

Onsdag d. 21 marts afholdt gruppen Fynske Forfattere lanceringsaften på Odense Central Bibliotek for deres nye digtsamling med digte af 37 fynske forfattere, Mellem Broer.
Det blev fejret med live opera og oplæsning af forfatternes egne indlæg i bogen.


DK Ultra - Du skal ikke tro du er noget!

 31/03/12

Janteloven er omdrejningspunktet i Teater Momentums nye forestilling DK Ultra. Janteloven stammer fra en roman af Aksel Sandemose - En flygtning krydser sit spor - fra 1933 og handler om en mand der vender hjem til sin fars begravelse og kastes tilbage i et absurd minisamfund, hvor selv ordet tabu er tabu og straffen for småting er hård.


HCA genopstår fra havnedybet

 25/03/12

Jens Galsciøts HC Andersen skulptur, der har siddet i vand til halsen siden den blev kørt i havnen sidste år. Men nu skal den - på digterens fødselsdag 2.april - hives op og med stort ståhej sættes tilbage på Flakhaven. Odense ser Rødt har talt med Galschiøt om hvordan og hvorfor – og så tegner vi et rids af historien bag den megen ballade om en skulptur.


Stemmer:Bazaren

 17/03/12

Kunde kend din købmand, kunne være en anden titel på NoDomains nyeste event i Bazar Fyn, hvor du kan komme ind under huden på 8 af bazarens handlende. Du får muligheden for at gå rundt med en mp3 afspiller og høre om skæbner fra alle verdenshjørner, deres deres arbejde, familie og drømme.


Odense Lyrik Festival 2012

 13/03/12

Trods lunken opbakning fra Odense Kulturforvaltning – de har i år givet sølle 6000 – så lykkes det igen Lyrikgruppen Fynsværk at finde fuldt program til 3 dages festival med masser af lyrik i Mimeteatret. Odense ser Rødt var med, og vi har klippet en rigtig discount-reportage og talt med en arrangørerne og vinderen af årets Z-faktor konkurrence.


Expanded Oh So ???

 10/03/12

Studerende på multimediedesign uddannelsen ved Erhvervsakademiet Lillebælt, er ved at forberede en udstilling af installationsvideoer. Expanded Oh So kan opleves live på Odense Havn, Sverigesgade 5 – 16.marts kl.19.

 


Lyrikfestival – Yeah!

 28/02/12

Så er der igen Lyrikfestival i Odense. Det er i weekenden 2-4.marts i Mimeteatret. Der er fri entré til fuldt program fredag, lørdag, søndag hvor man blandt mange kan opleve Søren Ulrik Thomsen, Z-faktor finale og koncert med Mette Moestrup & She’s a show. Som en slags annonce viser vi en montage med klip fra tidligere festivaler.
Programmet kan ses på www.odenselyrik.dk

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Klaustrofobiske Kosmonauter!

 19/02/12

Teatersport er godt for lattermusklerne. Vi var med da de Klaustrofobiske Kosmonauter igen igen trak fulde huse på Kulturmaskinen i Odense.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Jens Peter Madsen – Storyteller!

 18/02/12

Jens Peter tror på det talte ords kunst - at den mundtlige fortælling har en betydning i en omskiftelig tid hvor Internet og globalisering drøner ind og ud af vores skærme. Lige nu arbejder han på et fortælleprojekt om sin barndom og ungdom i 60’erne, hvor der også skete store forandringer.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

EasyLove Laboratoriet!

 05/02/12

Teater Momentum har undersøgt kærlighedens takt og tone i mikroskopet på EasyLove Laboratoriet. Forestillingen har fået gode anmeldelser – bl.a. hos Kulturkongen.dk, der skriver
”Forestillingen giver ikke en opskrift på kærligheden, men en knivskarp dissekering, uden at det bliver koldt eller sterilt”

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Mimeteatret mister tilskud

 14/01/12

Mimeteatret har ageret i Odense siden 1989. De har igennem årene haft et udmærket økonomisk forhold til Odense Kommunes Kulturforvaltning. Men da de bad om at få forlænget deres kontrakt ind i 2012 sagde det politiske udvalg nej.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Vejen til Gudvedhvor!

 19/11/11

Så har teater Momentums kunstneriske råd igen sat instruktører og skuespillere på en bunden opgave. ”Skab en forestilling der er udformet som en Silent Roadmovie – der må kun bruges 20 ord”. Fyns Stiftstidendes anmelder er begejstret ”Der er en ekspressiv oplevelse i vente – med speederen i bund uden sikkerhedssele”. Odense ser Rødt var med til 1.akt og talte med en af instruktørerne, Caroline McSweeeny.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

NoDomain - ny virkelighed

 13/11/11

Musikteaterdirektør Anders Nyborg er som så mange andre blev ramt af en ny virkelighed. Odense Kommune valgte i foråret at spare på antallet af teaterkontrakter, så nu har OIM. Odense Internationale Musikteater drejet nøglen, og Anders Nyborg er startet forfra som iværksætter og projektmager med NoDomain – more than just musictheatre. Odense ser Rødt kiggede indenfor, til en ny forestilling - ”Welcome Mr. Button”, der også udspiller sig i en ny virkelighed.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

El eco del Carlito

 29/10/11

Danseteater Ingrid Kristensen undersøger nye former for scenekunst. Efter i nogle år at have arbejdet med forestillinger i åbne byrum, er Ingrid Kristensen nu også kommet på Kunstmuseum.
Odense ser Rødt var med da en danseinstallation i 3D blev præsenteret på Fyns Kunstmuseum

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Spareramt måske hjemløs

 29/10/11

Nedergadeteatret – et af landets ældste amatørteatre – er i fare for at blive hjemløs.
Odense Kommune har valgt at spare det årlige drifttilskud, og det betyder måske at det lille teater i Bolbro må dreje nøglen. Odense ser Rødt kiggede indenfor, da der var prøve på en ny forestilling - ”den yderste grænse”.
                                               Vil du vide mere om Nedergadeteatret

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Spoken Word Festival 2011

 15/10/11

Det talte, det improviserede, det sungne, det reciterede, det stille, flabede, forbudte og fortalte ord.
FremmedORD. Sammensatte ORD. LåneORD. HåbeORD. RåbeORD. TysseORD. UdsagnsORD. Og det er de ORD, jeg giver dig med i hånden, når du går.
De ORD, der kommer ud af vores munde, når vi forsøger at omgår hinanden, og når vi træder på hinanden, og når vi forstår hinanden. ORDene er med os overalt.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Folkefest kørte HC Andersen i Havnen

 12/10/11

Der var både øl, hornmusik, røde pølser og friserheste da billedhuggeren Jens Galschiøt kørte sin HC Andersen skulptur i Havnen. Galschiøt og komiteen bag Folkeindsamlingen til en Fortællebrønd var simpelthen blevet trætte af at blive syltet igen og igen i de kommunale systemer. Odense ser Rødt var med hele vejen, og genfortæller i uddrag Lena Bjørns tekst til en rigtig Odense Historie.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Home Sweet Home!

 05/10/11

Hvornår kan man være sikker på at græsset virkelig er grønnere og grunden fast under fødderne, hvornår kan man tillade sig at kalde det "hjemme"? Når man altid har været ude af sig selv. Sådan skriver Teater Gyda om deres ny musik dramatiske forestilling ”Home Sweet Home”.
En meget personlig fortælling der tager udgangspunkt i musikeren Kell Dalagers liv. Odense ser Rødt var med til en prøveforestilling, og fik en snak med hovedpersonen.

Home Sweet Home spiller i Teaterhuset, Odense frem til 15.oktober.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 
  Gå til siden med Koncert i Galleri Galschiøt      

Mellem Himmel og Hav

 25/06/11

Den odenseanske flettekunstner Jette Mellgren har haft en række internationale flette-kolleger på besøg. De har været med til at skabe en række skulpturer på Stige Ø, der normalt ikke byder på kunstneriske udtryk.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Fantasma på Stige Ø

 10/06/11

Instruktør Inger Birkestrøm har sammen med nycirkus-artisterne TINCAN Kompagni skabt en performance til landskabet på Stige Ø, Odenses gamle losseplads.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Mellem Himmel og Hav

 07/05/11

Den odenseanske flettekunstner Jette Mellgren har inviteret en række internationale kolleger til Odense. De skal være med til at skabe en række skulpturer på Stige Ø, der normalt ikke byder på kunstneriske udtryk.

Udstillingen åbner officielt 12.maj kl.21, hvor man også kan opleve ord, rytmisk korsang og danseperformance – det foregår tæt ved Sortehusene. Se www.jettemellgren.dk

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

ALFABET 11

 01/04/11

Videodansedigt eller dansevideodigt.
En indskydelse midt i en dramatisk mediestrøm marts 2011.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Fundamentalism

 19/03/11

Fundamentalism er en kunst installation af den odenseanske billedhugger Jens Galschiøt om monoteismens dogmers voksende indflydelse på vores samfund.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

OIM siger farvel til Teaterhuset

 07/03/11

Efter 14 år som projektteater og 3 år med kontrakt som lille storbyteater er Odense Internationale Musikteater tilbage hvor de startede. De mister deres plads i Teaterhuset og deres kontor i Brandts Passage. Det skulle fejres med en fest hvor aktører der har været tilknyttet OIM i årenes løb samledes for at mindes og sætte et vemodigt punktum i Teaterhuset.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Lad Mig Dø I Faldet Fra En Barstol!

 21/11/10

Teatret Momentum tager hul på en ny sæson med forestillingen "Lad mig dø i faldet fra en barstol!" - En bodegamusical med kolde øller og brunt lys. Fire skæbner udspiller sig på bodegaen Smilehullet, hvor publikum selv er med under de brune lys på deres egne barstole.   Se mere på www.teatermomentum.dk

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Ord, ord, ord – talte ord

 12/11/10

Der var ord på vers og i mange farver, rap, digte, løgnehistorier, poetry slam etc. da Odense en weekend i november fik sin egen Spoken Word Festival.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Out Of CTRL

 22/10/10

Odense Internationale Musikteater tager livtag med Internettet og dets indflydelse på det moderne liv i deres nye forestilling "OUT OF CTRL" Fænomener som Facebook, Twitter og Open Source kommer under luppen, pakket ind i teater og musik.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Magic Move

 07/09/10

Magic Move er den nyeste forestilling fra den Argentinsk fødte danser og koreograf Ingrid Kristensen. Forestillingen skal foregå i det offentlige rum og vil gøre anderledes brug af lyd, lys duft og smag.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

   

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Lyrik i lange baner

 23/03/10

Så har der igen været Lyrikfestival i Odense. Suzanne Brøgger, Peter Laugesen og knap så kendte forfattere gjorde igen i år Odense Lyrikfestival til en se-og hørværdig oplevelse.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Historien om hvordan man slår sin familie ihjel

 03/03/10

Teatret Momentums store efterårs hit ”Historien om hvordan man slår sin familie ihjel”, er et uhyggeligt højspændt familiedrama som udspiller sig i et klaustrofobisk parcelhus. Aktørerne er Moren Elise (Nanna Bøttcher), datteren Gerda (Christina Bech), svigersønnen Axel (Jacob Hannibal) og ikke at forglemme en meget afgørende bamse.

Teksten er frit efter August Strindbergs ”Pelikanen”.

Varighed ca. 55 min.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Valkyrien iflg. Momentum.

 01/03/10

Teater Momentum har flyttet Wagners Valkyrien ind i et dansk parcelhus anno 2010.

Vi har talt med skuespillerne Nanna Bøttcher og Jakob Hannibal og instruktør Daniel Rylander, der har prøvet at skabe en fortælling, hvor kærligheden overskrider grænser i håbet om noget større end livet.

Valkyrien spiller i Teaterhuset, Odense frem til 26.marts.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Har Odense den kulturpolitik der skal til?

 16/11/09

Det er spørgsmålet der bliver stillet til tre byrådskandidater fra de Konservative, Socialdemokraterne og Enhedslisten.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Strindberg møder Twinpeaks og Poltergeist

 17/10/09

Teatret Momentum har de sidste par sæsoner afprøvet et nyt teaterkoncept. Hver sæson ansætter man nye skuespillere og instruktør for at bevare friskheden og vitaliteten. I sæsonen 2009/10 har Teatret Momentum Vol. 3 lige haft premiere på deres første opsætning ”Hvordan man slår sin familie ihjel” der som anmeldt i Fyns Stiftstidende er et stykke hvor Strindberg møder Twinpeaks og Poltergeist.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Historien om hvordan man slår sin familie ihjel

 05/10/09

 

Strindberg møder Twinpeaks i et dansk parcelshus eller "historien om hvordan man slår sin familie ihjel" Odense ser Rødt har været med til prøver på Teater Momentums nye forestilling, der har premiere 9.oktober.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Faust er kultur!

 25/09/09

 

Faust uden titel, er navnet på Odense Internationale Musikteaters nyeste skud på stammen. En blanding af teater og musik med skarp kritik af den etablerede kunstelite der roterer om spørgsmålet - Hvad er kunst?

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

De andres drømme

 19/09/09

 

Middle East Peace Orchestra gæstede i september Vollsmose Kulturhus med teaterkoncerten De andres drømme. Stykket er et samarbejde mellem orkestret og en gruppe danske skuespillere der fremfører personlige historier fra begge sider af muren i den nu over 60 år gamle konflikt mellem den jødiske stat Israel og det palæstinensiske folk.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Kulturnat 2009

 12/09/09

 

Discount reportage fra en småforkølet Kulturnat i Odense fredag d. 4. september.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Wild Car Ballet

 15/05/09

 

Torsdag d. 30 april opførte Ingrid Kristensens Danseteater Wild Car Ballet på taget af Kulturmaskinen.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Jeg ved ikke hvorfor, jeg kan bare godt li’ det

 11/04/09

 

Den odenseanske billedkunstner Bo Thobo-Carlsen, der lige nu er aktuel med en udstilling på Galleri 5000 i Odense, er ikke meget for at sætte alt for mange ord på sine billeder.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Lyrik Festival 2009

 07/03/09

 

I weekenden 27. februar - 1. marts 2009 blev der afholdt Lyrikfestival for 3. år i træk i Mimeteatrets cafe i Rosenbæk karreen. Der var både kendte og ukendte oplæsere, musik og eksperimenterende fusion af digtoplæsning og techno.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Nedergadeteatret 60 år - Godt Gået!

 efterår 2008

 

Nedergadeteatret – et af landets ældste amatørteatre – har netop rundet de 60. Odense ser Rødt har besøgt teatret, der i dag bor i Bolbro, og holdes i live af frivillige ildsjæle der brænder for livet på og bag scenen.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Momentum, Søgning venskab

 efterår 2008

 

Et helt nyt hold af skuespillere, instruktør og teaterleder står bag Momentums ny forestilling ”Søgning, Venskab” hvor man også afprøver en ny metode ”devising” der også giver skuespillerne plads til. at være med til at udvikle manuskriptet undervejs.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Messias, den velduftende

 august 2008

 

Koreograf Ingrid Kristensen har sammen med danser Tore Asbjerg skabt en solodans, der har premiere ved årets Blomsterfestival i Odense. Vi har fulgt nogle af prøverne for at blive klogere på én, for nogen utilgængelig kunstart.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

LydIld

 juni 2008

 

Kunstgruppen Granat er blevet bedt om at gøre den gamle Skibssmede på Odense Havn til en ny scene for kunst, musik og litteratur.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Tidens Samling 15 år

 marts 2008

 

Et museum for de nære ting i det 20 århundrede fylder 15.

Den ny leder Cecilie Ning Hage gør status og ser frem.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Momentum om terrorsag fra Vollsmose

 marts 2008

 

Den 13.nævning er titlen på et stykke meget aktuelt samtidsdramatik, hvor teater Momentum prøver at komme til bunds i de retspolitiske og etiske konsekvenser af retssagen mod de terrorsigtede fra Vollsmose.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Days of art&love

 august 2007

Kunstgruppen Days of Art and Love, afholdt i sommeren 07 festival på udvalgte og eksotiske locations i de odenseanske forstæder.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Rey Morales

 august 2007

 

Et mini-portræt af kunstmaleren Rey, der startede sin karriere på

gaden i Oaxaca, Mexico.

 

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Lyrik Festival 2007

 marts 2007

Vinteren 2007 afholdt Lyrikgruppen Fynsværk festival i Odense. 3 dage med masser af lyrik, passende musik og godt besøgt.

 

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

InThrige

 september 2006

 

Dansekompagniet Mancopy vil gerne etablere sig i Odense. Så ”se hvad vi kan” Flere dages festival med dans, musik, teater og kulturpolitisk debat i en gammel fabrikshal på Thrigegrunden, 

er måske det der skal til for at spinde den rigtige intrige.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Den lille Havfrue

 oktober 2005

Den lille Havfrue blev i 2005 til en danseforestilling. Videoen er et uddrag af Ingrid Kristensens HCA trilogi, der blev koreograferet til fejring af 200-året for digterens fødsel.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Den grimme ælling

 oktober 2005

Den grimme ælling blev i 2005 til en danseforestilling. Videoen er et uddrag af Ingrid Kristensens HCA trilogi, der blev koreograferet til fejring af 200-året for digterens fødsel.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

En fjer til fem høns

 oktober 2005

 

En fjer til fem høns blev i 2005 til en danseforestilling. Videoen er et uddrag af Ingrid Kristensens HCA trilogi, der

blev koreograferet til fejring af 200-året for digterens fødsel.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Kulturnat

 september 2005

 

Flamenco, Latin, Moderne, Arabisk, Disco, masser af dans, gynger Og karruseller, billedkunst, teater, øl, mad og musik er ingredienser i denne billedreportage fra Odense City, september 2005.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Ingrid Kristensen

 april 2005

 

Et visuelt mini-portræt af Ingrid Kristensen, danser og koreograf.

 

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 
  Gå til siden med Fynske Forfattere      

Stof fra Bronze

 april 2000

 

En lille film om en blækspruttekjole, der blev til en skulptur.

 

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Tale er sølv. Tavshed er guld

 oktober 1999

 

Et slags portræt af et lille mimeteater med en meget talende direktør.

 

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Det indre svin og den stille død

 juni 1995

 

Dukker som barnelig, på gaderne i København under FN’s sociale topmøde. Tonstunge svin i menneskeklæder, opstillet i europæiske storbyer. Billedhugger og happeningmager Jens Galschiøt vil gerne bruge sin kunst til, at stille politiske og etiske spørgsmål til verdens tilstand.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

                                                              Tilbage til arkivmenu