Historie
Børnehjem – ikke for børn!

 02/02/12

Svendborg Forsorgsmuseum har lavet en permanent udstilling om Børnehjem i det 20.århundrede. Odense ser Rødt har besøgt museet i flere omgange, og nu har vi klippet et extended remix, hvor man bl.a. møder Elna og Leif, der har bidraget til udstillingen med egne erfaringer fra en barndom med afsavn, der har fulgt dem resten af livet. Medvirkende er også tidligere børnehjemsbørn fra Drengehjemmet Godhavn, der har ansøgt Staten om en officiel undskyldning for de overgreb de blev udsat for i deres barndom.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Lilys Danmarkshistorie

 08/03/12

Apropos 8.marts - Kvindernes Internationale kampdag. Se vores reportage med forfatter og journalist Pia Fris Laneth. Hun skrev for et par år siden "Lily's Danmarkshistorie". En familiekrønike der også beskriver 4 generationers kvindekamp. En kamp for ligestilling, der ifølge Pia ikke er slut endnu.


Hede augustdage i Odense!

 august 2014

Hede augustdage i Odense 1943 med strejker, sabotager og gadekampe, var stærkt medvirkende til at den danske regering senere på året opgav en dybt kompromitterende samarbejdspolitik med den tyske besættelsesmagt.
Odense ser Rødt har mødt en række øjenvidner og tidligere modstandsfolk, der tog del i nogen af de vigtigste begivenheder i Odense, under den tyske besættelse af Danmark 1940-45..

 

Varighed ca. 25 min.


Fange nr. 73085

 januar 2007

Poul Nielsen var blot 18 år, da han i 1943 blev arresteret af Gestapo. Hans forbrydelse var at være i besiddelse af en forbudt bog, illegale blade og fotografier. Poul blev aldrig dømt ved en domstol. I stedet kom han på en længere rejse til KZ-Lager Sachenhausen.

 

Varighed ca. 30 min.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Middelalderdage på Engen

 august 2003

 

En slags discount dokusoap fra Middelalderdage på Engen 2003.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Du skal ikke tænke på din far og mor

 marts 2003

 

Svendborg Museum har lavet en udstilling om Børnehjemsbørn. Vi har mødt Elna og Leif, der har bidraget til udstillingen med egne erfaringer fra en barndom med afsavn, der har fulgt dem

resten af livet.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

                                                                Tilbage til arkivmenu