Globalt
 

Korsfæstet i Guds Navn

 06/04/12

Er kondomer usikre, er seksuel afholdenhed det eneste man skal lære unge mennesker om sex? Det synes paven og den katolske kirkes stærke lobby, der gør disse og andre tvivlsomme religiøse bud obligatorisk for hjælp til AIDS bekæmpelse og seksual-oplysningspolitik i store dele af Asien, Sydamerika og Afrika med katastrofale opsving i HIV-smitte i disse områder til følge.

I 2007 præsenterede billedhuggeren Jens Galschiøt en korsfæstet gravid teenager på World Social Forum i Nairobi, Kenya for at sætte fokus på den katolske kirkes uheldige indflydelse.

Men det han fandt ud var at kirkens indflydelse rakte længere end han troede muligt og i 2012, fem år efter at Jens Galschiøt første gang rejste problematikken, er den katolske kirkes indflydelse på AIDS – og seksualoplysningspolitik i den 3. verden så stærk som nogensinde.


Dansen om Guldkalven fortsætter

 17/03/12

Danwatch.dk – et uafhængig non-profit medie og researchcenter har afsløret at bl.a. Danske Bank, PFA og Nykredit investerer deres kunders penge i uetisk og giftig guldminedrift i Guatemala. Det har fået samfundsdebatøren og billedhugger Jens Galschiøt til at gå ud med en opfordring til danske banker og investeringsselskaber til at stoppe de uetiske investeringer for ”vores penge”.
Det er ikke første gang at billedhuggeren Jens Galschiøt er ude med riven overfor uetiske investeringer. I 2005 opstillede han for første gang sin skulptur ”Guldkalven” i den belgiske by Gent for at gøre opmærksom på den samme problemstilling.
Guldkalven blev igen aktuel i Danmark, oktober 2007, da det kom frem at Danske Bank havde store investeringer i kinesiske selskaber, der arbejder tæt sammen med militærdiktaturet i Burma.


Asante Sana – Mange Tak

 18/02/12

Udviklingsprojekter i Afrika behøver ikke at være store og prangende. Odense Aftenskole er involveret i et Danida-projekt i Uganda, der handler om demokrati og flettehåndværk.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Klimapolitik - værd at tage alvorligt!

 04/06/11

I starten af maj måned kom der en raport fra FN's klimapanel. De mener at man godt kan dække klodens energibehov med vedvarende energi.

2010 var det år der blev målt de højeste temperaturer globalt. På klima topmødet COP16 i Cancun, Mexico i december skulle man forsøge at rette op på de største skader der skete ved COP15 i København året før. I denne debatdokumentarfilm kan man møde en række politikere og miljøaktivister der fulgte topmødet i Mexico på nært hold.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Den gale Havfrue

 21/11/09

Turisterne og forbipasserende fik sig en på opleveren d. 10 november da Den Lille Havfrue på Langelinie i København fik selskab af en fed vestlig kvinde på skulderne af en udmarvet afrikansk dreng. Placeringen af skulpturen "Survival of the Fattest" af den odenseanske billehugger Jens Galschiøt er bare en af flere happenings han har planlagt op til klima-topmødet i København i december.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Israelsk Apartheid

 19/09/09

 

Sahar Francis er palæstinenser og menneskerettighedsadvokat. Sahar var i den forgangene uge i Odense og Danmark for at sætte fokus på Israels brug af såkaldte administrative fængslinger der betyder at palæstinensere kan sidde i Israelske fængsler i flere år uden at komme for en dommer, i hvad hun selv kalder for et apartheid-system.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Hong Kong tur/retur

 22/08/09

 

I Juni måned rejste billedhuggeren Jens Galschiøt og hans to sønner til Hong Kong. Jens Galschiøt var inviteret af organisationen Hong Kong Alliance – en kinesisk demokrati organisation – for at være med til at markere 20 året for massakren på den Himmelske Fredsplads i Beijing. Jens Galschiøt blev nægtet indrejse i Hong Kong Men hans to sønner og en fotograf slap ind.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

My, en flygtning krydser sit spor

 juli 2008

 

”Det var et helt sort/hvidt billede, hvor vi var i de hvide felter, og jeg troede ikke vi kunne tabe, fordi vi var de rigtige” Vi følger bådflygtningen My tilbage i fodsporene på hans flugt fra Vietnam, hvor konflikten mellem nord og syd og USA, trak lange skygger i årtier efter Vietnam-krigens afslutning.

 

Varighed ca. 29 min.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Orange i Hong Kong

 maj 2008

 

En lille dokumentarfilm om en dansk kunstners forsøg på at gøre farven Orange til et symbol for menneskerettigheder ved OL i Kina 2008.

 

Varighed ca. 26 min.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Guldkalven

 oktober 2007

En guldkalv af det pureste guld, billedhugger Jens Galschiøt og aktivister for etisk investeringspolitik er hovedpersoner i denne reportage fra den belgiske by Gent, november 2005.

Guldkalven blev aktuel i Danmark, oktober 2007, da det kom frem at Danske Bank havde store investeringer i kinesiske selskaber,

der arbejder tæt sammen med militærdiktaturet i Burma.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Andreas og G8

 juni 2007

 

Reportage med aktivisten Andreas, der juni 07 tog den lange tur fra Odense til Rostock, for at være med til at demonstrere mod G8 ledernes topmøde.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

I Guds navn

 marts 2007

 

En korsfæstet gravid teenager delte vandene, da den blev præsenteret på World Social Forum i Nairobi, Kenya 2007.

Jens Galschiøts skulptur sætter fokus på den katolske kirkes indflydelse på AIDS – og seksualoplysningspolitik i Afrika.

 

Varighed ca. 29 min.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Et liv i Skyggen

 maj 2003

 

Den største gruppe af flygtninge i Danmark, er statsløse palæstinensere. De fleste af dem opvokset med borgerkrig og social nød i flygtningelejre i Libanon.

 

Varighed ca. 30 min.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Hungermarchen

 september 2002

 

En lille dokumentarfilm om en ulandspolitisk happening i DK 2002.

VKO flertallet har netop valgt at spare på ulandsbistanden.

Varighed ca. 24 min.

 

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

Postkort fra Sweet Home Chicago

 1997

 

Videobrev fra en dansk turist, iført videokamera, teaterforestilling og fordomme.

Afspil video 1064 kbs>>

  Afspil video 319 kbs>>  

                                                                     Tilbage til arkivmenu